חב"ד: כל השנה פסח / ארהלה יקטר

רגע לפני שהחג – ואיתו התלונות וההתמודדות עם החומרות השונות – נכנס, חשוב לזכור את אלו שאצלם כל יום פסח

האנשים שמחמירים בפסח מסתובבים החל מראש חודש ניסן ומספרים כמה הם צדיקים, כמה הם מקפידים בפסח, כמה קשה להם חג הפסח.

רק דג חי,
רק אוכל שנעשה בבית,
רק חלב ישר מהרפת,
רק עופות שהוכשרו בבית,
רק יין שיוצר בבית,
רק מיץ שנסחט בבית

אבל אנחנו שוכחים שיש אלפי אנשים שנוהגים כך כל השנה: שליחי חב"ד ומשפחותיהם.

בכל יום,
בכל שבוע,
בכל שבת,
בכל חג,
בכל ימות השנה.

"לחם אנחנו אופיםכל יום בבית, בשביל חלב אנחנו נוסעים שלוש שעות. עוגות – רק מה שאופים בבית. דגים – אנחנו מנקים לבד כל שבת. אין לנו מכולת ליד הבית אז אנחנו נאלצים לקנות חומרי גלם פעם בכמה זמן ולהשתמש בהם ככל הניתן.

והעופות? זה מסובך אפילו יותר: נוסעים פעם בחודש לקנות עוף חי, שוחטים אותו לבד, וכמובן שמכשירים אותו לבד", מספר לי חבר המשמש כשליח חב"ד בסין.

מי מדבר על לשבת בליל הסדר עם המשפחה, עם ההורים, עם האחים ואחיות…אנחנו מכינים לעשרות אנשים את כל החג לבד, הכל מהתחלה בבית. אפילו בקבוק שתיה כשר אין בנמצא בכל העיר", מוסיף החבר.

ואותם שליחים לא מתלוננים על העבודה הקשה כל השנה, הם לא מסתובבים בבית הכנסת ומספרים כמה הם מחמירים, כמה הם צדיקים…

הם עוזרים ותומכים ומקרבים את הילדים של בורא עולם,
הם עוזבים את המשפחה,
את הכל,
ומתקרבים למלך מלכי המלאכים.

בפסח, רגע לפני שאנחנו מסתכלים על עצמינו בהערכה, חשוב לזכור אותם ובעיקר להיכנס לפרופורציות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.