חומוס-טחינה-תערובת בשר בקר קצוץ חריף ופלפלים קלויים

מתכון מיוחד לאוכלי קטניות בניחוח וטעם ישראלי אותנטי לחומוס-טחינה-בשר קצוץ חריף ופלפלים קלויים.

שף אבי בראל, השף הראשי של רשת בורגרים, מציע מתכון מיוחד בניחוח וטעם ישראלי אותנטי לחומוס-טחינה-בשר קצוץ חריף ופלפלים קלויים.

 

המרכיבים:

 

לחומוס-

3 כוסות חומוס מזן הדס

4 שיני שום קלופות

1 כוס טחינה גולמית

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית מלח שולחן

1 כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית פלפל לבן

 

 

לבשר הקצוץ –

160 גרם בקר טחון טרי

2 שיני שום טרי קצוץ

חצי פלפל אדום חריף קצוץ

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

חצי כפית בהרט

 

 

 

לפלפלים הקלויים

2 יח' פלפל אדום

2 יח' פלפל צהוב

כוס חומץ 5%

כף וחצי סוכר

2 שיני שום פרוס

כפית מלח

חצי כוס שמן זית   איכותי

6 עלי בזיליקום קצוצים

 

אופן הכנה :

 

החומוס-

  • משרים את החומוס יום קודם ל- 24 שעות בהרבה מים
  • מסננים ממי ההשריה , שוטפים, מעבירים לסיר ומכסים במים עד לרתיחה. מוסיפים את אבקת הסודה ומבשלים עד להתרככות הגרגירים
  • מבשלים כשעתיים ומסירים את הקצף שנוצר על פני המים .
  • מסננים וטוחנים היטב במעבד מזון עם 2/3 כוס מי בישול הגרגירים. מוספים את הטחינה והתבלינים.

 

הבשר

  • במחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים קלות את השום הקצוץ
  • מוספים את הבשר הטחון והתבלינים ומבשלים עד אשר הבשר מתחיל לשנות את צבעו
  • משפרים טעמים במידת הצורך לאחר טעימת הבשר.

 

 

 

הפלפליים הקלויים

  • קולים את הפלפלים על הגריל מכל הצדדים עד לשריפה של הקליפה.
  • מורידים מהגריל ומניחים בתוך מיכל אטום עד לקירור בכדי שיהיה קל לקלף את הקליפה
  • מקלפים את הפלפלים ופורסים לרצועות דקות. מערבבים את שאר חומרי התחמיץ עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים על הפלפלים. מאחסנים בקירור.

 

 

 

 

אופן הרכבת המנה:

 

  • בצלחת עגולה יוצרים גומת חומוס עם שוליים עבים
  • במרכז הצלחת מוסיפים את הבשר הקצוץ המתובל
  • מוסיפים את הפלפלים קלויים
  • מעל הבשר והחומוס מוזגים בנדיבות שמן זית איכותי ומעט צנוברים

 

 

אפשרויות לגיוון:

 

  • ניתן להוסיף גרגירי חומוס חמים

פפריקה מעושנת

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.