חורף בא וחנוכה בדרך: מתכון להכנת 40 סופגניות

ככל שהזמן מתקרב לחג כך גם ניתן לראות יותר ויותר במאפיות ובמרכולים את הסופגניות המתחילות לצוץ לאיטן. בדיוק לזמנים הללו, אנחנו שמחים להגיש מתכון לסופגניות עם מילוי שונה מהרגיל- מילוי נפלא של שוקולד, בננה וריבת חלב המוזרקים ישירות לסופגנייה חמה וטריה שמוציאים מן השמן החם. {לקראת חנוכה}

בואו של החורף והחזרה לשגרה המבורכת של לימודים לילדים ועבודה למבוגרים, מסמנת גם את בואו של חג החנוכה שיחול השנה בכ"ה בכסלו, או במילים פשוטות יותר בתחילתו של החודש הבא. וככל שהזמן מתקרב לחג כך גם ניתן לראות יותר ויותר במאפיות ובמרכולים את הסופגניות המתחילות לצוץ לאיטן. בדיוק לזמנים הללו, אנחנו שמחים להגיש מתכון לסופגניות עם מילוי שונה מהרגיל- מילוי נפלא של שוקולד, בננה וריבת חלב המוזרקים ישירות לסופגנייה חמה וטריה שמוציאים מן השמן החם. מתכון שיהיה טעים ומפנק גם מחוץ לחנוכה בשל הבצק המועשר בבננות והמילוי הנוסף.

מצרכים לכמות של 40 סופגניות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 חבילת שמרים
    *
    כדי לחסוך במצרכים ניתן להשתמש גם בקמח שמרים
  • 6 ביצים
  • 1 כוס חלב שחומם למספר שניות במיקרו (שימו לב שהוא צריך להיות חמים ולא רותח!)
  • כוס סוכר
  • כוס שמן קנולה/ שמן זית
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כפית של גרידת לימון טרי
  • 1/2 כפית תמצית וניל או אם אפשר להשתמש בשנף טרי זה אפילו עדיף
  • מעט מלח
  • שמן עמוק
  • 2 בננות בשלות ורכות
  • מעט קמח לבן ללישת הבצק

מצרכים למילוי הסופגניות עצמן:

  • 1 כף שמן
  • 4 בננות רכות ובשלות פרוסות לעיגולים
  • מעט קינמון

מצרכים למילוי להזרקה

  • צנצנת ריבת חלב
  • קוביות שוקולד לפי טעמכם (חלב/מריר…)

אופן ההכנה:

  1. לשים היטב בקערה את הקמח הביצים והסוכר (אם משתמשים בשמרים לחוד, הוסיפו אותם לקערה בשלב הזה). ללישה טובה יותר ואחידה מומלץ להשתמש במיקסר עם וו בצורת S המיועד ללישה.
  2. מוסיפים לקערה את החלב וממשיכים לערבל לעוד מספר דקות. מוסיפים בהדרגה לאחר מכן את השמן, הברנדי, גרידת הלימון, והווניל ומממשיכים לערבל לעוד מספר דקות עד אשר העיסה נעשית אחידה. לבסוף מוסיפים קומץ מלח וממשיכים לערבל לעוד מספר שניות. עד שמקבלים בצק רך ומעט דביק.
  3. משמנים היטב קערה נקייה מכל הצדדים ומעבירים אליה את הבצק המוכן. הופכים את הבצק בקעה מספר פעמים עד שהוא ייספג בשמן. (אם קשה לכם להרים ולהפוך את הבצק, ניתן לקמח מעט את הידיים). מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח למשך שעתיים- שלוש שעות.
  4. בזמן תפיחת הסופגניות, מכינים את המילוי לבצק: מערבבים יחדיו בסיר את השמן, קוביות הבננות, והקינמון ומטגנים הכל יחד לזמן של לא יותר מדקה. מעבירים למסננת לצינון והתגבשות.
  5. לאחר שהבצק תפח והכפיל את גודלו, מניחים את מלית הבננות שקוררה במסננת על גבי הבצק. לשים היטב על משטח מקומח עד שהמלית מתגבשת לתוך הבצק.
  6. את הבצק המועשר מחלקם ל-40 כדורים בינוניים שווים בגודלם. מרדדים כל כדור כך שיהיה שטוח מעט, מניחים עוד 2 פרוסות בננות ומגלגלים מחדש לצורת סופגנייה. לאחר שכל הכדורים מולאו, מניחים על נייר אפייה במרחק של 5 ס"מ לפחות זה מזה את כדורי הבצק, מכסים בנייר נצמד ומניחים להתפחה של עוד 40 דקות.
  7. בסיר עמוק מחממים כמות יפה של שמן, מניחים לשמן להגיע לרתיחה מלאה וזורקים את כדורי הבצק לטיגון עמוק. מטגנים 2 דקות או עד ששני הצדדים מזהיבים (השתדלו בשתי הדקות הללו להפוך את כדורי הבצק מצד לצד כדי שייטגנו בצורה שווה). מוציאים מן השמן לנייר סופג ומניחים לסופגניות להתקרר למשך מספר דקות. בזמן שהסופגניות מתקררות, לוקחים סיר וממלאים אותו במים, מעמידים על האש ומניחים מעליו סיר נוסף עם קוביות השוקולד. מערבבים היטב עד אשר השוקולד כולו נמס והופך לנוזלי. מצננים למספר דקות, ומוסיפים לאחר מכן את ריבת החלב לשוקולד. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מילוי זה יש להכניס לסופגניות בדומה לדרך שבה ממלאים את הבצק בריבה. מגישים עם מעט אבקת סוכר מלמעלה.

שיהיה בתאבון וחג חנוכה שמח!

המתכון לסופגניה באדיבות אתר בישולים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.