חלה מתוקה משולבת בקמח שיפון ושלל זרעים, מצופה בסילאן. לשבת וחג

חלה מתוקה משולבת בקמח שיפון ושלל זרעים, מצופה בסילאן. לשבת וחג

כנהוג אצלי אני מכינה חלות לשבת ולחג ואני מגוונת במרכיבים. הפעם שילבתי עם הקמח הלבן קמח שיפון מלא וציפיתי בזרעים ופיצוחים מסוגים שונים והכל בציפוי מבריק המוענק ממריחת סילאן וכך קיבלתי חלה מתוקה וחגיגית וקצת יותר בריאה מהחלה המסורתית ועלי להבטיח כי היא יצאה טעימה ביותר.
המלצה: השתמשו במשקל מטבח בעת הכנת לחמים ועוגות ואם אין לכם עדיין קחו לכם מתנה שווה לאופים.
ברור שהחלה מתאימה מאוד לראש השנה אך כמובן שגם לשבת.
הבצק תופח מהר

מגלגלים שני גלילים וכורכים אותם זה בזה

מניחים בתבנית קוגלהופ

החלה מוכנה 

חלת תלישות מתוקה

כמות לחלה גדולה

תבנית קוגלהופ


החומרים:

300 גרם קמח לבן מנופה

200 גרם קמח שיפון מלא מנופה

30 גרם שמרים טריים

1/2 כוס שמן קנולה

2 כפות דבש

2 חלמונים

קורט מלח

250 מ"ל מי ברז

4 כפות צימוקים


החומרים לציפוי:

ביצה

כף מים

כף מכל דבר: שומשום, גרעיני חמניה, גרעיני אבטיח, שבבי שקדים, פרג, אניס

2 כפות סילאן מהול בכף מים ומחומם במיקרו


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מכניסים את החומרים פרט למלח ולמים לקערת מיקסר ים וו לישה ומתחילים ללוש.
  3. בהדרגה מוסיפים את המים ולאחר שהכל מתאחד מוסיפים את המלח ולשים בסך הכל במשך 10 דקות.
  4. מעבירים לקערה מקומחת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים התפחה כפולה.
  5. מוציאים את הבצק ומחלקים לשני חלקים שווים.
  6. מגלגלים כל חלק לגליל ומצמידים את שני הקצוות וכורכים את שני הגלילים זה בזה.
  7. מניחים על התבנית ומתפיחים מכוסה כחצי שעה.
  8. מורחים בביצה מהולה בכף מים ומפזרים מעל את החומרים  שהכנו לפיזור.
  9. אופים עד הזהבה כ-30-40 דקות.
  10. מוציאים ובעוד החלה חמה מברישים בסילאן .



 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.

וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.