חמוצים בנוסח סיני טעימים בשלל ירקות

חמוצים בסגנון סיני

חמוצים בנוסח סיני טעימים בשלל ירקות

מתה על מחמצים מכל הסוגים: מלפפונים, לימונים, כרוב, לפת ועוד. גם הנוסחים השונים חביבים עלי.

אני מתה על מחמצים חריפים, בכלל אני אוהבת חריף. גם הסגנון הסיני חביב עלי על שום הטעם המתקתק חמוץ  המעניין.

יש לי כמה מתכונים להחמצה בסגנון סיני, אך נתקלתי במתכון בגליון של: "על השולחן" יוני 2010 שהעלתה רות אוליבר הכישרונית ואהבתי ומיד הכינותי עם שינויים קלילים ואני משתפת אתכם בתוצאה.

את המירין, חומץ האורז והשומשום השחור ניתן למצוא במרכולים על מדף המוצרים מהמזרח.

 

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 

חמוצים בסגנון סיני

החומרים:

ירקות פרוסים דק: 3 מלפפונים, 4  גזרים, 1/4 כרוב, 1 קולרבי

 

 לרוטב:

1/2 1 כוסות חומץ אורז

1/2 כוס מירין

1 כוס סוכר

קליפת מ-1 לימון

חצי לימון סחוט

חופן שומשום שחור

1/4 כוס שומשום בהיר

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הירקות הפרוסים בקערה.
  2. מרתיחים את חומרי המרינדה, מסירים מהאש ויוצקים על הירקות.
  3. משהים כשעתיים ואז כבר ניתן לאכול מהם, מעבירים לצנצנת נקייה ואטומה.
  4. ניתן להשאירם במקרר כשבועיים.
  5.  לתוסף טעם ניתן להוסיף מעט רוטב סויה וחצי פלפל צ'ילי מיובש, או ג'ינג'ר למי שאוהב את הטעם, אני העדפתי ללא, גם כך טעים מאוד.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.