
ראש העיר בית שמש ( למצולם לכאורה אין כל קשר לכתבה צילום: פלאש 90)
בצל החלטת בית המשפט העליון לדחות את הבחירות לרבנות בית שמש, נראה שיהיה צורך לבדוק קודם האם לכאורה, אחד הגורמים העירוניים העביר הקצאות בעיר בתמורה לתמיכה באחד המועמדים.
מעל 22 מועמדים הגישו מועמדות בכדי לזכות בתואר הנכסף, אחד המעומדים הבולטים הוא הרב ינון רביב, שזכה לתמיכתה של מפלגת ש"ס, וראש העיר משה אבוטובול שאף הצהיר מעל כל עץ רענן על תמיכה בלתי מסויגת במועמד ש"ס לרבנות בית שמש.
לאתר 'אקטואליק' נודע שבסוף השבוע פרסמה ועדת ההקצאות של עיריית בית שמש הודעה על הקצאה עבור עמותה של חסידות בעלזא – ״אור רמת בית שמש", שזקוקה לקרקע עבור הרחבת המוסדות בעיר.
מי שמייצג את חסידות בעלזא בעיריית בית שמש הוא מרדכי דירנפלד, חסיד בעלזא, שמשמש כנציג העירייה בגוף הבוחר את רב העיר בית שמש. לכאורה נראה שהבקשה עבור ההקצאה לחסידות הוגשה בעיתוי בעייתי מבחינה משפטית, שכן נציג בעלזא יוכל לגמול לראש העיר ולמפלגת ש"ס בכך שיניף את אצבעו בגוף הבוחר ויביא לבחירת הרב ינון רביב לרבנות העיר.
בגוף הבוחר יש כ-32 נציגים בגוף הבוחר, בהם: 8 נציגי השר, 8 נציגי בתי כנסת, ו-16 נציגי עירייה.
גורמים פוליטיים בעיר עמם שוחחנו מאשימים בשיחה ל'אקטואליק' כי ריח חריף של שחיתות נודף מהמהלך הפוליטי, "לא מוסרי לעשות כזה דבר בעיתוי כזה", אומד אחד העסקנים. גורם נוסף מסכם: "על זה נאמר: כשר אבל מסריח".
תגובת העירייה ל'אקטואליק': "כל מי שמכיר ומתמצא בתהליכי מינהל ציבורי מבין כי הטענה מגוחכת. הליכי הקצאה מבוצעים על פי נוהל הקצאה ברור של משרד הפנים. המדובר בנוהל ארוך המובנה מתהליכים שונים. באחד השלבים לאחר שועדת ההקצאות המורכבת מאנשי מקצוע מחליטים על ההקצאה, מובאת ההחלטה לאישור מליאת מועצת העיר. כדבר שבשגרה ברגע שיש המלצות כאמור הן מובאות למליאה הקרובה. גם במקרה הנדון הובאו כל ההמלצות שעל הפרק לאישור המליאה באופן גורף. משכך אין בסיס לטענות.
כן יצוין כי בכל מקרה מדובר בסך הכל בשלב נוסף בהליך ההקצאה והוא רחוק מכדי סיום.
יצוין עוד כי חבר המועצה המדובר כלל לא השתתף בישיבה.
3 תגובות
פוסטים אחרונים