טארטלט קרמל-שוקולד ודבש בננה I חזה עוף בקראסט תפו"א

מתכון מהיר להכנת חזה עוף בקראסט תפוחי אדמה שום ומרווה ולסיום מתכון ממכר להכנת קינוח טארטלט קרמל-שוקולד וקרם דבש בננה

טארטלט קרמל-שוקולד וקרם דבש בננה
טארטלט שקדים:
140 גרם קמח (¾ כוס)
35 גרם שקד טחון (2 כפות וחצי)
100 גרם חמאה (חבילה) או מרגרינה
55 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
1 חלמון

שכבת קרמל שוקולד
100 גרם סוכר (חצי כוס)
65 גרם גלוקוז (3 כפות)
כפית מים
15 גרם חמאה (כף) או מרגרינה
160 גרם שמנת מתוקה או צמחית חמה (⅔ כוס וכפית)
50 גרם שוקולד חלב או מריר (¼ כוס)
2 גרם ג'לטין + 10 גרם מים (כפית)

קרם בננה עדין:
20 גרם מחית בננה (כף וחצי) (או כל מחית פרי אחרת)
80 גרם שמנת מתוקה או צמחית (שליש כוס)
10 גרם דבש (כפית)
45 גרם שוקולד לבן (¼ כוס)
150 גרם שמנת מתוקה או צמחית (⅔ כוס)

לקישוט:
300 גרם שוקולד לבן (כוס וחצי) (חלבי או פרווה)
30 גרם שמן (2 כפות)
טיפת צבע מאכל צהוב

הכנה:
טארטלט שקדים: מערבלים במיקסר את החמאה, מוסיפים חלמון, מוסיפים את שאר החומרים היבשים, מערבבים עד שהחומרים מתאחדים ומוציאים מהמיקסר. מרדדים על שולחן מקומח וקורצים עיגולים בקוטר 14 ס"מ. מכניסים בתוך רינג בקוטר 8 ס"מ ואופים אפייה עיוורת עם שעועית במשך 20 דקות בחום של º160. (אפייה עיוורת: אפיית בצק פריך מכוסה בנייר וב"משקולות" [כמו חומוס או שעועית], כדי שהבצק לא יתפח וישמר את צורת הקערה שלו).

 

קרמל שוקולד:

ממסים ג'לטין במים ומניחים בצד. שמים בסיר את הסוכר, גלוקוז ומים ומכינים קרמל. מוסיפים את החמאה בעדינות בערבוב מתמיד. מוסיפים את השמנת החמה בזרם דק לתוך הקרמל תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את הג'לטין ומסירים מעל האש. מקררים בצד 5 דקות ואז יוצקים את הקרמל על השוקולד. מערבבים היטב ושומרים במקרר.
קרם בננה:

מרתיחים את השמנת (80 גרם) עם הבננה והגלוקוז, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים את יתרת השמנת, מערבבים הכל ושומרים במקרר לפחות 4 שעות.
לקישוט: מערבבים שוקולד מומס, שמן וצבע מאכל בקערית.
הרכבה: ממלאים את הטארטלטים בשוקולד קרמל עד סוף גובה הטארטלט. מוציאים את קרם הבננה מהמקרר ומקציפים במיקסר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר מס' 10, מזלפים ספירלה ומקפיאים. מוציאים לאחר שעתיים ומרססים בשוקולד לבן-צהוב או טובלים הפוך בזריזות בציפוי שוקולד-שמן וטיפת צבע מאכל צהוב ומנערים את העודפים.

 

חזה עוף בקראסט תפוחי אדמה שום ומרווה

(4 מנות)

מצרכים:

4 חזות עוף ללא עור ועצמות בעובי 2-2\11 ס"מ

למרינדה:

2 שיני שום כתושות

4 עלי מרווה קצוצה (אם אין מרווה אפשר להשתמש בבזיליקום)

4 כפות שמן זית

2\1 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס טרי

שף אורן ירושלמי צילום אנטולי מיכאלו
שף אורן ירושלמי
צילום אנטולי מיכאלו

 

לתפוחי האדמה:

10 תפוחי אדמה קטנים קלופים חלוטים במים רותחים ל-5 דקות ופרוסים דק מאוד

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את חזות העוף במרינדה במשך שעתיים לפחות.

מנערים את חזות העוף וצורבים אותם על מחבת עם מעט שמן כ־2 דקות מכל צד.

מניחים את החזות על תבנית אפייה.

בקערה מניחים את תפוחי האדמה הקלופים, השמן, השום והפטרוזיליה. מערבבים היטב.

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצורת רעפים מעל חזות העוף.

אופים בחום של 220 מעלות כ־10 דקות עד הזהבה יפה.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.