טוויל שומשום עם קרם שמנת תותים, וריבת חלב.

שבוע שעבר קיבלתי טלפון מאמא שמארחת את כל המשפחה שלה למסיבת לביבות, ורוצה לפנק את המשפחה שלה בקינוח מפנק, אבל כזה שהם יוכלו אחר כך לעשות בבית, היה לה מאוד חשוב שהוא יהיה קינוח פשוט לעשייה ועדיין יפה מאוד, וכמובן שהמתכון יגיע ביחד עם הקינוח.

התוצאה לפניכם, טוויל (מין עוגייה דקה) שומשום עם קרם שמנת, וריבת חלב.

 צילום: שף ישראל

טוויל

רכיבים:

120 גרם סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

60 גרם חלבון

150 גרם שומשום

40 גרם קמח

 

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים היבשים ביחד עם תמצית וניל, מוסיפים את הביציים, מערבבים חזק ומניחים ל3 שעות במקרר.

מחממים תנור על 180 מעלות, על נייר אפיה משפריצים מעט שמן, ושופכים קצת מהמסה של הטוויל, מורחים לכל הצדדים עד שהתבנית מרוחה כולה בטוויל דק, אופים 5 דקות עד שמשחים מעט, מוציאים ופורסים לפי הגודל הרצוי.

 

קרם שמנת.

רכיבים:

2 מיכלים שמנת מתוקה

1 שקית אינסטנט וניל

2 כוסיות ליקר אמרטו

מעט תמצית וניל

מעט דבש

 

3-4 כפות ריבת תות לפי הטעם

3-4 כפות ריבת חלב לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת, מוסיפים את הפודינג תמצית הוניל הליקר והדבש, ממשיכים לקצב חזק.

מפרידים לשתי קערות, לאחת מוסיפים ריבת תות ולשני ריבת חלב מערבבים מעבירים לשקי זילוף ובונים את הקינוח.

 

טיפ: אני אוהב לשלב על הצלחת כף שמנת חמוצה, כשאוכלים יחד, זה מעצים את המתיקות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.