ט"ו בשבט: לחם מתוק משבעת המינים

ט"ו בשבט מסמל בעבור רבים את שבעת המינים, בהם נתברכה ארץ ישראל. שולחן החג מתאפיין בפירות האילן ובעיקר בפירות בהם השתבחה ארץ ישראל, אך לא תמיד מצליחים לשלב גם את החיטה והשעורה בתוך מגוון הפירות המרהיב הזה.

השף אמיר שכטמן, ממסעדת ל'אנטריקוט התל אביבית, מגלה לנו מתכון מיוחד לט"ו בשבט שמשלב בתוכו לחם מתוק וריחני המכיל בתוכו מחווה לשבעת המינים.

לחם בירה ופירות מיובשים :

1 קג' קמח תופח
1.1 ליטר בירה לבנה או שחורה
022 גר' תערובת פירות יבשים מכל הסוגים
02 גר' פשטן שלם
02 גר' אגוזי מלך

הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד בצורת קיפול עד קבלת מסה אחידה .
יוצקים לתבניות אינגליש קייק , מפזרים מלח גם מלמעלה
אופים בתנור מחומם ל102 מעלות כ 02 – 50 דקות.

מסעדת ל‘אנטריקוט, מסעדה צרפתית כשרה (רבנות תל אביב מהדרין), המתמחה בבשר איכותי, תפריט עשיר ואווירת בראסרי צרפתית ונעימה בלב ליבה של תל-אביב, מאחלת לכולם: ט"ו בשבט שמח!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.