מרק קרם גבינות צאן ועוגיות פסטה פריכות

מרק מיוחד ומקורי, עשיר בטעמי גבינות טובות וטעימות.


הגשה: שאול בן אדרת וצחי בוקששתר
ליווי קולינארי: יוג'ין וולף

מצרכים ל- 8 מנות מרק:
50 גר' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה דק
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
30 גר' גבינת רוקפור, מפוררת
30 גר' גבינת ברי, מפוררת
30 גר' גבינת פקורינו, מגוררת
30 גר' גבינה בולגרית, מפוררת
30 גר' גבינת פרמז'ן, מגוררת
מלח לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
1 כוס יין לבן
מצרכים לפטוצ'יני:
500 גר' פטוצ'יני
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
500 גר' תרד חלוט קצוץ
1 סלרי קצוץ

הכנת קרם הגבינות:
מחממים חמאה בסיר ומוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד לשקיפות.
מוסיפים חלב ושמנת מתוקה ומחממים עד לרתיחה.
מוסיפים את הגבינות, ממליחים בזהירות (הגבינות מלוחות) ומפלפלים. מוסיפים אגוז מוסקט ויין לבן. מבשלים במשך 15 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת עם כף עץ.

הכנת הפטוצ'יני:
מרתיחים מים בתוך סיר ומבשלים את הפטוצ'יני במשך כ2-3- דקות.

מטגנים חופני פטוצ'ני במחבת עמוקה עם שמן זית חם מאוד. מטגנים במשך כדקה עד שהפסטה מתקשה ומקבלת גוון שחום.

מעבירים את הפטוצ'יני הפריך בעזרת מלקחיים לצלחת עם נייר סופג. מתבלים במלח וגבינת פרמז'ן.

להגשה:
יוצקים את המרק לקערה, מוסיפים כף מהתרד והסלרי ומניחים את הפטוצ'יני מעל.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.