יין ופירות יבשים: כיצד נשלב בהרמוניה מושלמת

ט"ו בשבט, הוא לא רק חג לאילנות וזאת למרות שהוא חג של פריחה וטבע. החג מעניק לנו חגיגה של ריחות, צבעים וטעמים מרהיבים. במרכז החג – פירות שהשתבחה בהם ארץ ישראל ובמרכזם גפן – הפרי הקדום והנחשב בסמלים טקסים ובשולחנות אצילים. לרגל ראש השנה לאילנות, העמדנו עבורכם יינות אלו שישתלבו בהרמוניה עם הפירות הטריים, המיובשים והממותקים ולצידם כל משפחת האגוזים.

במרכז שולחן ה-ט"ו בשבט, יונחו שבעת המינים ולצידם הפירות הטריים והיבשים. ארוחה המבוססת על מתיקות ופירות, מקשה, לעיתים, על בחירת יינות המתאימים לה. יקבי ציון מחזירים את הכבוד לגפן עם מגוון יינות ברמות מתיקות שונות שיעשו לכם את החג.

היינן אילן אסולין, מיקבי ציון,מסביר על היינות המיוחדים ולמה מתאים כל אחד מהם:

מוסקטו לבן

נפתח במוסקטו מבעבע שיוסיף פן חגיגי לכל ארוחה. המוסקטו עשוי מענבי מוסקט קנאלי, זהו יין חגיגי מבעבע קלות, פריך ומרענן בעל טעמים של פירות טרופיים, אננס ותפוח. עם מה נשלב? – כהרמת כוסית בתחילת הארוחה, וכליווי לסלט פירות טרי.

דולב המבורגי

יין בעל מתיקות עדינה ואלגנטית עם ארומה מודגשת של פירות טרופיים וריח משכר של פריחה אביבית. טעמו פירותי ופריך עם סיומת רעננה המתמשכת לאורך זמן. משתלב נהדר עם קינוחים לא כבדים, טארט פירות או עוגת גבינה.

דולב סמי

יין מלא ופירותי מאד, בעל ניחוחות של פירות יער בשלים, תותים, שזיף ומתיקות נעימה שמלטפת את הפה בסיומת רכה במיוחד. מתאים לליווי הארוחה יין עם נוכחות ומתיקות עדינה שתשתלב עם מנות בשריות או חלביות.

פורטיסימו

יין בורדו אטום עם שוליים ארגמניות כהות. ארומות של פירות אדומים מצומקים, עץ קלוי ואגוז קלוי, מגלים עושר של פירות מתובלים בקפה, שוקולד מריר ואקליפטוס. גוף היין מלא ורך, סיומת מתקתקה ארוכה ואגוזית. עם מה נשלב? – קינוחים עוצמתיים כמו סופלה שוקולד, מנות עם שוקולד מריר.

נטורה

ולמי שלא רוצה מתוק? היין בעל צבע בורדו עז ועמוק עם שוליים ארגמניים. ארומה עשירה של פרחים אדומים, פירות שחורים בשלים גרגרי יער וניל וציפורן. הטעם פירותי מאד, מלא אך לא כבד, רך עד קטיפתי עם סיומת ארוכה נעימה ומרשימה. עם מה נשלב? – אגוזים ופירות יבשים וארוחת חג.

צילום: יקבי ציון
צילום: יקבי ציון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.