"ימי משתה ושמחה" • מגוון טיפים להקצפה, רידוד, אפייה בדרך הכי טובה שיש

חג הפורים מתקרב וההכנות כבר בעיצומן. לקראת החג, מוגשים לכם מגוון טיפים לבישול ואפייה, מאת יועצי האפייה של חברת "ניופאן"

עם מוצרי ניופאן ניתן למנף את הביצועים במטבח וליהנות מתוצאות מיוחדות.

טיפים לבישול ואפייה

שלב ההקצפה:

  • ראשית יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות.
  • חלבונים –יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.
  • יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא ממתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק)
  • להפרדת ביצים נוחה ומהירה יש להצטייד במשפך קטן. הושיבו את המשפך על כוס, שברו לתוכו ביצה אחת, ונענעו אותו קלות. החלבון יחליק אל תוך הכוס, ואילו החלמון יישאר בתוך המשפך.
  • הוצאת חלמון שנפל לחלבון- לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו"דגים" את אותה טיפת החלמון. לא להאמין, אבל הטיפה כאילו "נשאבת" פנימה.
  • יש להקציף את הביצים בטמפרטורת החדר. מומלץ להשתמש במקצף בעל עוצמת כוח גבוהה, כדוגמת מיקסר קיצנאייד שהינו בעל עוצמה של 0.5 כ"ס.
  • הגדלת כמות הקצפת- ניתן להוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה, כף מים קרים על כל חלבון. כדי לקבל קצף לבן וקשה במיוחד, אפשר להוסיף בעת ההקצפה מעט קורנפלור או אבקת סוכר ומיץ לימון.

שלב ההכנה:

  • לרידוד הבצק יש לפזר קמח על קרש חיתוך מפלסטיק ועליו לרדד את הבצק.
    פעולה זו מונעת מהבצק להדבק למשטח העבודה והקמח נשאר בין חריצי החיתוך שעל הקרש.
  • את אבקת האפייה, יש להוסיף בסוף וסמוך לאפייה מפני שהאפקטיביות שלה מתחילה ברגע של מגע עם הנוזלים.
  • יש להקפיד, תמיד, לשמן את התבנית בטרם האפייה.
  • לפני כל אפייה מומלץ לחמם את התנור ולהתיז מס' טיפות מים על מנת להביא למצב לחות בתנור אשר תורם רבות לפריכות המאכלים .
  • עוגת גבינה- כדי לעזור לעוגה לא ליפול ולשמור על הלחות המתאימה, מומלץ מאד לאפות את העוגה כאשר התבנית נמצאת בתוך תבנית ריקה  ובה ככוס וחצי מים.
  • בצק פריך – בעת הלישה והרידוד יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות. כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.
  • כאשר אופים עוגה עם צימוקים רצוי לצפות את הצימוקים בקמח על מנת למנוע את שקיעתם בעוגה לתחתית התבנית.

שלב האפייה:

  • מומלץ לחמם את התנור מראש.
  • מומלץ להקפיד לא להוציא את העוגה לפני גמר סיום האפייה. פתיחה חוזרת של דלת התנור וחדירת משב אוויר קר עלולה לגרום לקריסתה.
  • ניתן לבדוק רמת אפייה של עוגה על ידי לחיצה קלה עם האצבעות על מרכז העוגה- אם העוגה חוזרת אז היא מוכנה ואם נשאר בקע אז צריך לאפות עוד מספר דקות.

שלב  ההגשה:

  • חיתוך עוגת קרם קרה- לטבול את הסכין במים רותחים.
  • גירוד שוקלד- בכדי להקל על הגירוד, מומלץ להקפיא את השוקולד קודם.
  • לאחר קירור העוגה, מומלץ לכסות את העוגה ולאחסן אותה ובכך להאריך את חייה.
  • * המידע באדיבות יועצי הבישול והאפייה של ניופאן, המשווקת את המותגים קיצנאייד, דלונגי ומג'ימיקס בישראל.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.