ירקות קלויים ברוטב מתקתק – מתכון נהדר לכל ארוחה

מבחר ירקות קלויים בתנור עם רוטב מתקתק של סילאן וסויה. מגישים כתוספת לצד המנה העיקרית או כארוחת ערב קלילה ובריאה

אחד המקומות החביבים עלי הינו שוק הנמל בתל אביב. בעיתות פנאי אני מכוונת את עצמי לנמל וסובבת להנאתי בשוק המקורה ובימים ששוק האיכרים פועל עבורי זו שמחה כפולה.

לאחרונה סבבתי לי במקום וליקטתי פירות וירקות שונים ששבו את עיני מבלי לתכנן דבר ורק כאשר שבתי הביתה התחלתי לתכנן מה אעשה בהם, אולי מרק? לביבות? ממולאים? ולבסוף נפלה ההחלטה על ירקות קלויים בתנור, עליהם אזליף רוטב מתקתק ואכן ביצעתי ואהבו מאוד. המנה מוגשת כתוספת שאינה מכבידה ועוד סיבה לאהוב אותה.

מתקבל טעם מעודן, מרקם רך ופשוט קל וטעים.
*כמובן שתוכלו להשתמש בירקות שונים.

 

 כל הירקות בתבנית

 וכאן לאחר האפייה

ירקות קלויים ברוטב מתקתק

4-6 מנות

המצרכים:
2 זוקיני/קישואים גדולים
2 דלעות ערמונים קטנות
חצילון
4 בצלי שאלוט
8 שיני שום
2 גזרים
2 כפות מלח גס
שמן זית לזילוף
4 כפות סילאן
4 כפות סויה
4 כפות חומץ בלסמי (מצומצם אם אפשר)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
שוטפים את הירקות פרט לבצלים והשומים ופורסים לפרוסות של 2 ס"מ.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הירקות, חותכים את הבצלים לרבעים ומוסיפים לתבנית, מוסיפים את השומים.
מזלפים מעל הכל את הסילאן, סויה וחומץ, זורים מעל מלח גס ומזלפים שמן זית.
אוטמים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה.
מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות.

 

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.