כדורי גבינה עם סלט עלים ופלפלים קלויים והקיגל המסורתי

מפגש טעמים ומרקמים חדש ומרתק. מרקם הנודלס לאחר אפייה עשי להזכיר לחלקכם את הקיגל המסורתי וגם מתכון לכדורי גבינה עם סלט עלים ופלפלים קלויים {מתכונים מבופה}

כדורי גבינה עם סלט עלים ופלפלים קלויים

חומרים:
1 חסה ערבית
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1 בצל סגול
חצי כוס מיקס זיתים (טאסוס, סורי, קלמטה)
שמן לטיגון
שמן זית

כדורי גבינה:
1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)
1 גביע גבינת פטה (200 גרם)
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 ביצים
4 כפות קמח
4 כפות פירורי לחם
רבע כפית אבקת סודה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום קצוצה
1/2 בצל סגול קצוץ דק
רוטב פקורינו וצלפים:
1 כוס מיונז
חצי כוס גבינת פקורינו (או פטה) מגוררת
1/2 בצל קצוץ גס
1 שן שום
כף צלפים (לבחירה)
כף פטרוזיליה קצוץ
כף שמיר קצוץ
2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:
הרוטב: לטחון יחד במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב ולשמור בקירור.
כדורי גבינה: לטחון יחד במעבד מזון את הגבינות עם פירורי הלחם, הקמח, אבקת הסודה והביצים. להוסיף באופן ידני את הפטרוזיליה, הבצל והשום ולשמור בקירור.

לקלות את הפלפלים בתנור עם מעט שמן זית, לקרר, לקלף ולחתוך לרצועות.
לגלען את הזיתים ולפרוס את הבצל לרצועות דקות.

לחתוך את החסה ולשים בקערת הגשה, לסדר מעל את הפלפלים, הבצל והזיתים.
לחמם שמן לטיגון עמוק ובעזרת שתי כפיות טבולות במים ליצור כדורים קטנים. לטגן עד הזהבה ולהספיג בנייר סופג.

להגשה עממית להניח על הסלט ולהגיש עם הרוטב.

להגשה מוקפדת בתוך רינג בקוטר 8-6 ס"מ מניחים עלי חסה, מעליהם מסדרים את הפלפלים, הבצלים והזיתים ודוחסים מעט בידיים.
משחררי בזהירות את הרינג ומניחים מעליו 4-3 כדורי גבינה.
מקשטים בעלי מיקרו.

שף אילן ניב

אנטולי מיכאלו

כלים באדיבות שוקלאב

צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: חני רובינשטיין
צילום: אנטולי מיכאלו
סטיילינג: חני רובינשטיין

קיש אסיאתי (2 קישים בקוטר 22 ס"מ)
הקיש הצרפתי הקלאסי מקבל כאן תפנית חדה לכיוון המטבח האסיאתי עם מילוי של רויאל וסויה, טופו, נודלס והרבה ירקות. התוצאה היא מפגש טעמים ומרקמים חדש ומרתק. מרקם הנודלס לאחר אפייה עשי להזכיר לחלקכם את הקיגל המסורתי

החומרים:
רבע חבילת נודלס
1 חבילת טופו (200 גרם)
1 סלסילת פטריות פורטובלו או שמפיניון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
1 כוס גרגירי תירס קפואים או משומרים
1 כוס אפונה קפואה או טרייה
2 בצלים סגולים פרוסים דק
חצי כוס שמן קנולה

רויאל סויה:
כוס או 240 מ"ל חלב – או חלב סויה לגרסה פרווה
1 מכל שמנת מתוקה – או כוס חלב קוקוס לגרסה פרווה
שליש כוס רוטב סויה
4 ביצים
3 חלמון
מלח לפי הטעם
קורט פלפל לבן

הבצק:
3.5 כוסות או 500 גרם קמח רגיל
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית וחצי או 15 גרם מלח
חצי כפית קארי או כורכום
2 ביצים
1/3 כוס או 80 מ"ל מים קרים

אופן הכנה:
הבצק: לטחון במעבד מזון את הקמח, המלח, הקארי והחמאה בפולסים קצרים עד למרקם פירורי.
להוסיף ביצים ומים ולטחון שוב בפולסים קצרים עד לקבלת בצק הומוגני.
ליצור מהבצק צורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולקרר שעתיים לכל הפחות.
לחלק את הבצק לשני חלקים.
לרדד כל חלק לעיגול בעובי של כשלושה מ"מ ולהניח בתוך רינג בעל שוליים חיצוניים של כס"מ.
המילוי: לערבב יחד את כל מרכיבי המילוי ולשמור בקירור.
לבשל את הנודלס ולקרר.
לטגן מעט את הבצל ,להוסיף את הפטריות חתוכות לרבעים קטנים ולהמשיך לטגן דקה על אש גבוהה, לתבל במעט מלח ופלפל שחור.
לבשל את האפונה במים רותחים עם מעט מלח למשך 2 דקות ולסנן.

סיום:

בקערה לערבב יחד את הנודלס עם כל הירקות ולשים בתוך הקיש.
לסדר מעל את קוביות הטופו ולצקת מעל את המילוי.
אפייה: לאפות בחום של 180 מעלות למשך 40-30 דקות.

מגישים: שף אילן ניב

             שף אפרת ליבפרוינד

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.