כדורי קוקוס עם שוקולד לבן והפתעה קראנצ'ית בפנים

כדורי קוקוס רפאלו עם אגוזי לוז

צילום: רחלי קרוט

4 מצרכים וזה שלכם. צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
200 גרם קוקוס מגה
שפורפרת חלב מרוכז אלסקה (185 גרם)
100 גרם שוקולד לבן
35-40 אגוזי לוז (לא מלוחים)

לציפוי:
50 גרם קוקוס

אופן הכנה:
• מניחים בקערה קוקוס וחלב מרוכז ומערבבים היטב.
• ממיסים שוקולד לבן, מערבבים עד להמסה מלאה.
• מוסיפים את השוקולד המומס לקוקוס ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מניחים בצד.
• קולים את אגוזי הלוז על מחבת חמה (אין צורך בשמן) במשך 2 דקות. שימו לב לנער מדי פעם את המחבת די שהאגוזים לא ישרפו. מעבירים לקערה קטנה ומניחים לאגוזים להתקרר.
• עם ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים מתערובת הקוקוס ומכניסים לתוכה אגוז לוז, סוגרים ומגלגלים לכדור.
• מצפים ומגישים: מגלגלים את הכדורים בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה. מקררים מעט במקרר וזוללים.
• שומרים בקופסה אטומה במקרר.

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• אם אתם מעדיפים את הכדורי שלכם רכים יותר ניתן להמיר 70 גרם מהקוקוס הטחון ב-30 גרם שוקולד מומס ביחד עם 50 מ"ל חלב קוקוס. פשוט מרתיחים את חלב הקוקוס, שופכים את השוקולד ומערבבים עד להמסה. את התערובת שנוצרה מוסיפים לשאר המרכיבים.
• ניתן לצפות את הכדורים בקוקוס קלוי (נמכר בחנויות מתמחות). מדובר בגילופי קוקוס שנקלו ונחתכו לרצועות דקות.
• רוצים לשדרג את הכדורים? ממיסים 100 גרם שוקולד לבן, מריר או חלב ומערבבים היטב. טובלים כל כדור קוקוס (לפני הציפוי) בשוקולד המומס, ממתינים כמה שניות ומפזרים מעל את הקוקוס הטחון. כך יתקבלו כדורים מצופים בשוקולד שמתפצח בפה. גם טעים וגם יפה.

משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.