כיצד להכין המאכל האהוב על כולנו – ד"ר סלט שקשוקה

כדי להכין שקשוקה לא צריך להיות ד"ר אבל צריך לב טוב כי רק ככה זה יעבוד.

למרות המרכיבים פשוטים, יוצרת השקשוקה משהו מיוחד, וזה היופי בה, לא סתם השקשוקה נחשבת למאכל עממי, פשוט וטעים.

אז מה צריך? כמה עגבניות טריות, נגיעות של תבלינים ופלפל חריף כדי להדליק את כול העסק. ביצים גדולות וטריות כדאי להשביע קיבה של משפחה שלמה.

הכי חשוב להכין ליד השקשוקה לחם טוב. אם יש לחם בית מיוחד קריספי מבחוץ ורך מבפנים וזה הכי טוב אם לא גם חלה או לחם שחור גדול היה טוב. ומה שחשוב זה לחממם אותו טוב טוב

אז לסיכום, להכין שקשוקה זה עסק קל בלי הרבה כלים ובלי הרבה חוכמות. אז בוא תשחיזו את הסכינים וחממו את המחבתות ובלי הרבה דיבורים הנה אנחנו מתחילים..

למחבת לשקשוקה גדולה שיוכל להשביע משפחה די גדולה צריך:

5 כפות שמן זית + 3 כפות שמן קנולה

8-9 עגבניות

שפיץ פלפל ירוק חריף קצוץ דק

 2-3 שיני שום כתושת

1 גמבה

2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל, כף גדושה של פפריקה, כפית כמון

6-7 ביצים

זר כוסברה קטן שטוף מיובש וקצוץ

אופן ההכנה

מתחילים עם העגבניות, חותכים את העגבניות לקוביות  כולל הקליפה והגרעינים ומעבירים לקערה. חותכים את הגמבה לקוביות קטנות ומעבירים לקערה עם העגבניות, בינתיים מחממים את שני סוגי השמן עם השום והפלפל החריף, דקה לפני שזה מזהיב מוסיפים את העגבניות והגמבה ומערבבים על אש גבוהה במשך חמש דקות, מכסים חצי מחבת, מעבירים ללהבה בינונית ומערבבים כל חמש דקות עד שרוב המים מתאדים אך עדין נשארו מעט נוזלים (זה לוקח בערך 20-25 דקות).

לאחר מכן מוספים את רסק העגבניות, נותנים ערבוב ולאחר דקה וחצי מוספים את התבלינים, מתקנים תיבול ומוספים חופן קטן של כוסברה.

עכשיו אפשר להתחיל לשבור את הביצים (וזה הזמן גם להכניס את הלחם לתנור חם), תנסו לשבור את הביצים לא במרווחים גדולים מדי כדי לנסות ולהכניס כמה שיותר ביצים, מתבלים שוב פעם במלח ופלפל על הביצים, סוגרים את המכסה ומבשלים לפי טעמכם (ראו הערות למטה*)

בסוף פזרו את שאר הכוסברה הקצוצה והגישו את כל המחבת לשולחן.

הערות:

  • שימו לב שבזמן שאתם מבשלים את הביצים אתם לא שורפים את הרוטב מלמטה.

  • בישול הביצים זה לפי שיקול דעתכם אוהבים ביצה רכה תבשלו פחות, אוהבים אותה עד שהיא מוכנה להחזיר את נשמתה לבורא תבשלו אותה יותר ואפשר לבדוק את זה על ידי נגיעה בחלמון ולחוש עד כמה הוא התבשל מפנים

  •  לגבי הביצים הכי טוב לפני שמוספים אותם למחבת זה לשבור ביצה ביצה לתוך קערה גם כדאי לבדוק שאין בה דם ובעיקר כדאי לראות שהיא שלמה ויפה כדאי להיכנס לתוך השקשוקה שלנו.

  • גם רמת החריפות תלוי בכם כמו הביצים, אוהבים יותר תקצצו לתוך הרוטב יותר, אוהבים פחות תשימו פחות, אבל לא כדאי לוותר על הפלפל החריף זה כמעט לא מורגש אך מוסיף לטעם.

  • אין שום בעיה להכין את הרוטב כמה שעות מראש ורק את הביצים לבשל ברגע האחרון, מי שרוצה שתהיה לו כמות במקפיא אין שום בעיה להכין כמות גדולה לשים בקופסאות קטנות ולהפשיר לפי הצורך.

 שהיה לכם ניגוב נעים ומענג

והמשך שבוע נפלא לכולם

המתכון באדיבות דודי אוסדון מהבלוג cook for fun

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.