כך תעבירו את הערבים הקרים: מתכון למרק עגבניות סמיך וטעים

מרק עגבניות אדמדם, סמיך וטעים, עם אורז רך רך. הכי מחמם בחורף ואינו מכביד

היה זה ערב חורפי קר, גשם זלעפות התדפק על התריסים ועל הכיריים ביעבע לו מרק עגבניות, אותו הכנתי לפני שעה וכבר הוא מוכן.

השולחן נערך מול התנור המחמם, הכרבוליות נפרשו על הרגליים והמרק המהביל הוגש בקעריות, על המרק פוזרה  עירית  וליד המרק הוגש לחם כפרי  מהתנור והמרק נלגם בהנאה רבה.

כך צריך להעביר ערבים קרים.

 

מרק עגבניות

כ-6 מנות

 

המרכיבים:

שמן זית לטיגון

בצל גדול קצוץ / 3 קוביות בצל קפוא

3 שיני שום קצוצות / 2 קוביות שום קפוא

10 עגבניות רכות

100 גר' רסק עגבניות

כפית סוכר חום

מלח,פלפל

1/2 כוס אורז

ציר מרק ירקות (עדיף בצל)

2 גבעולי טימין

עירית להגשה

 

אופן ההכנה:

1 – מכניסים את העגבניות לסיר עם מים רותחים, משהים מעט, מוציאים , קולפים אותן וקוצצים.

2 – מכינים סיר בינוני, יוצקים פנימה את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות.

3 – מוסיפים את העגבניות , רסק עגבניות, מלח ,סוכר ופלפל ומערבבים.

4 – מכניסים פנימה את האורז ומערבבים כ-5 דקות.

5 – יוצקים מים  ואת ציר המרק עד לחצי מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.

6 – מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45-60 דקות.

7 – מפזרים פנימה עלי טימין ומבשלים עוד 5 דקות.

8 – טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.

* בעת ההגשה מפזרים מעל עירית קצוצה/ עלי טימין.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.