כל מה שרציתם לדעת על שחיטת עופות בכשרות מהודרת

הגאון רבי משה ברנסדורפר ראש בית הוראה 'היכל הוראה' סייר במפעל 'עוף ירושלים' ובחן מקרוב את הידורי הכשרות בשחיטת הגר"ד לנדאו במפעל 'עוף ירושלים'

סיור מיוחד קיים הגאון רבי משה ברנסדורפר שליט"א ראש בית הוראה 'היכל הוראה' ובנו של בעל ה'קנה בשם' הגאון רבי מאיר ברנסדורפר זצ"ל סייר במפעל 'עוף ירושלים' ובחן מקרוב את הידורי הכשרות בשחיטת הגר"ד לנדאו במפעל 'עוף ירושלים'.

לאחר הסיור הממושך שערך הרב ברנסדורפר במפעל 'עוף ירושלים' הוא הביע את התפעלותו מהחידושים הטכנולוגיים במפעל – דבר המסייע רבות למערכת הכשרות לאפשר את הידורי הכשרות ביתר שאת. הגאון הרב משה ברנסדורפר שליט"א ציין לטובה את ההידורים שעולים בקנה אחד עם ההוראות של אביו בעל ה'קנה בשם' זצ"ל.

לאורך כל מהלך השחיטה מקפיד הגר"ד לנדאו לשהות בעצמו במשחטה ולעקוב מקרוב אחר תהליך השחיטה וההכשרה מתחילה ועד סוף.

השחיטה מתבצעת בקצב איטי ממש. כאשר לאחר כל מגירה, היינו בכל כ-2 דקות בממוצע חייב השוחט לבדוק את הסכין. בנוסף הוסדר בשחיטה זו הידור מיוחד, לפיו בכל רבע שעה מתקיימת הפוגה קלה, שבה בודק אחד מ'בודקי הסכינים' את חלפי השוחטים בעוד העופות השחוטים תלויים על הליין.

השוחטים מורטים את הנוצות במקום השחיטה. לאחר מכן נבדקות הריאות אחת אחת (ולא מדגמית). גם בדיקת 'צומת הגידין' מתבצעת בכל עוף ועוף, כאשר הבודקים הונחו לבדוק באם העצם יצאה ממקומה.

בנוסף לכך תקיפת האגודל נעשית כפי שכתב הרמ"א. בדיקה מיוחדת נעשית במי המריטה כדי לוודא שהם לא יהיו חמים.

גם תהליך קדיחת העוף לפני הוצאת הקרביים נעשה ללא מים או קיטור חם. הנחיה מיוחדת קובעת כי כל עוף שריאותיו לא יצאו שלמות לגמרי עובר ל'כשרות רגילה' (ולא גלאט) ונפסל לשיווק. גם מי ההשריה נבדקים כל העת שלא יהיו קרים ולא יאדימו מהדם. בנוסף, כל עוף שיש בו שאלה הקטנה ביותר יורד מהליין של ה'חלק' בלא היתרים.

הרב אברהם רוזנברג מנהל השיווק של מפעל 'עוף ירושלים': "הפיקוח ההדוק והבלתי מתפשר של הגר"ד לנדאו יחד עם המחיר המוזל של העופות מהווה בשורה של ממש עבור ציבור מהדרי הכשרות וההיענות היא רבה והדרישה גוברת מיום ליום".

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.