אוכלים יותר • עלייה של 75% בצריכת דגים בחג

משרד החקלאות, ארגון מגדלי דגים ומועצת הלול מפרסמים את נתוני הצריכה של ביצים ודגים לקראת הפסח

דגים
בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 800 גרם דגים, ואילו בחודש חג הפסח נוסקת הצריכה ל- 1,400 גרם לאדם בפסח בלבד. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. צריכת דגי קרפיון קופצת פי שניים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק"ג (כ- 800 גרם דגים לחודש).

לקראת חג הפסח, נערכו מכוני התערובת ומגדלי הדגים להזנת הדגים במזון כשר לפסח, והחל מחודש לפני החג מוזנים הדגים במזון כשר, על מנת להבטיח שיתאימו לארוחת החג.

השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ- 1,100 טון קרפיונים, כ- 800 טון אמנונים וכ- 300 טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ- 600 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית. בסך הכל צפוי הביקוש בפסח לעמוד על כ- 2,800 טון דגים, בדומה לשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו השנה גם פילה טרי של דגים שונים, בהם: בורי, אמנון, אדמונית, מוסר, פורל וקרפיון, בכמויות של כ- 20 טון.

ביצים
בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 20 ביצים, ואילו בחודש חג הפסח עולה הצריכה בכ- 10%, לכ- 22 ביצים לאדם בפסח בלבד, שהן כ- 70 מיליון ביצים בסך הכל בתקופת הפסח. בסך הכל צורך ישראלי מדי שנה כ- 240 ביצים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.