כנפיים מתובלות בתנור וצ'יפס בטטה

כנפיים מתובלות ואפויות בתנור ומוגשות עפ צ'יפס בטטה, מומלצות לאירוח. ולשבתות וחגים.

כנפיים מתובלות בתנור וצ'יפס בטטה

כנפיים מתובלות ואפויות בתנור ומוגשות עפ צ'יפס בטטה, מומלצות לאירוח רומנטי.

כנפיים מטוגנות בשמן עמוק מוכרות ואהובות אך הבעיה שהן נוטפות שמן ומה עשיתי בעניין? הכינותי כנפי עוף מתובלות היטב ואפויות בתנור והתוצאה נפלאה, אולי אפילו יותר טעימה מאלה המטוגנות. הוספתי בטטה פרוסה דק דק וטיגנתי אותן כצ'יפס והתוצאה הייתה מדהימה.

את המנה הזו הייתי מגישה בארוחה מפנקת.

צילום: חיה אילונה דר

כנפיים מתובלות בתנור

כ-15 מנות

החומרים:

קילו כנפיים נקיות ומחולקות

2 כפות סויה

2 שיני שום כתושות

1 כף דבש

1 כף סירופ מייפל

2 כפות עגבניות מרוסקות

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

כפית צ'ילי גרוס

3 כפות חומץ בלסמי

עלי טימין מ-2 גבעולים

קורט מלח

אופן הההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מכניסים פנימה את הכנפיים ומשרים למשך שעתיים לפחות במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  3. מסדרים את הכנפיים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר כסף ואופים במשך חצי שעה.
  4. מסירים את הנייר ואופים עוד כחצי שעה עד שהכנפיים מקבלות גוון שחום.

הכנת הבטטה:

  1. לקלוף בטטה קטנה, לקלוף רצועות ממנה בעזרת קולפן.
  2. לטגן בשמן עמוק בינוני ( בגובה 2 ס"מ לערך) עד שהרצועות מתגמשות.
  3. להוציא ולהניח על נייר סופג.

הצעת הגשה: מניחים בכלי מספר כנפיים ומעל מקשטים ברצועות בטטה.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.