כעכים מלוחים עם שומשום מעל. לצד כוס תה עם נענע או קנקן לימונדה

כעכים מלוחים של מיקי שמו

מיקי שמו מלמד אתכם איך להכין כעכים מלוחים עם שומשום מעל. לצד כוס תה עם נענע או קנקן לימונדה

לבצק (45 עוגיות):
420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה
150 גרם חמאה רכה
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
10 גרם (1 כפית) שמרים טריים
70 גרם (1/2 כוס) שומשום מלא
10 גרם (1 כף) מלח
10 גרם (1 כף) זרעי מחלב כתושים בעלי ומכתש או בעזרת מערוך
80 מ”ל (1/3 כוס) מים
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן

לציפוי:
2 ביצים טרופות
70 גרם (1/2 כוס) שומשום
70 גרם (1/2 כוס) שומשום שחור

גיוון:
מחליפים את המחלב בזרעי קימל – אין צורך לכתוש אותם לפני השימוש

אופן הכנה:
• 
מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 4-3 דקות עד לקבלת בצק רך.
• מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לנוח כשעה בטמפ’ החדר כדי שיהיה נוח לעבודה.
• מגלגלים ומעצבים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ, מגלגלים כל פרוסה לגליל • בקוטר 1 ס”מ ומהדקים לטבעת.
• מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
• מצפים ואופים: מערבבים בקערית את שני סוגי השומשום. טובלים כל טבעת בביצה טרופה ולאחר מכן בתערובת השומשום. מניחים בתבניות במרווחים של 11/2 ס”מ.
• אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
• מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.