מתכון משובח: כרוכיות במלית תמרים ונוטלה

כרוכיות תמרים הן עוגיות הנאפות במטבחים שונים בעדות ישראל ותמיד קוצרות מחמאות וזוכות להרבה אהבה

לאחרונה עמדתי להכין מספר פעמים את הכרוכיות האהובות עלי במלית תמרים ושוקולד ופשוט הייתי כה עסוקה שלא עלה בידי להכינן. הטריגר שגרם לי להכינן היה עילעול בספרה החדש של פסקל פרץ- רובין נדוניה הקשר העדתי המתוק שהרעיון העומד מאחוריו פשוט דיבר אל לבי והוא: שלכל עדה יש את המאפים המיוחדים לה אך כאשר בודקים בעצם רואים שזוהי אותה הגברת בשינוי אדרת, אותו המתכון קיים בקרב עדות שונות רק בשינוי השם, טכניקת ההכנה וראה זה פלא הטעם ולעיתים אף המראה דומים. כולנו קיבוץ גלויות הלא כן?
וברוח הספר הכנתי את הכרוכיות אותן ניתן למצוא בכל מטבח יהודי, אותן כרוכיות/ גלילות במלית תמרים, המתכון אותו אני נוהגת להכין דומה מאוד וכך הכנסתי מעט שינויים הנהוגים אצלי, לדוגמא המלית שלי מכילה פרט לתמרים כממרח או בוואקום (שמרככים במיקרו או בבישול בקלחת עם מיץ תפוזים) שוקולד כשהפעם השתמשתי בנוטלה. בבצק במקום בשמנת השתמשתי בשמנת מתוקה, תוכלו להשתמש באשל או מיץ תפוזים באותה הכמות. שימו לב שאין סוכר בבצק וזאת משום שמאבקים את העוגיות באבקת סוכר. מאותו בצק כפי שתשימו לב לקישור ניתן להכין מעמולים.
בנוסף אני מקפידה לצנן היטב את הגלילות לפני שאני בוזקת את אבקת הסוכר.

 

צילומים מסיפרה של פסקל פרץ-רובין

 

 

 

כרוכיות במלית תמרים ונוטלה

3 גלילות/כ-45 עוגיות

 

מצרכים לבצק:
3 ו-1/2 כוסות קמח תופח
200 מ"ל שמנת מתוקה / חמוצה/ אשל/ מיץ תפוזים
1 ביצה
קליפה מגוררת מחצי לימון
200 גרם חמאה רכה
שקיק סוכר וניל
4 טיפות מי זהר (לא חובה-אני אוהבת)

 

מצרכים למלית:
450 גרם ממרח תמרים/ תמרים בוואקום מרוככים
מיץ מחצי תפוז גדול
1/2 כפית קינמון טחון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה:
מכניסים את החומרים לקערת מיקסר ומערבלים עד שהבצק מתאחד.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים את חומרי המלית פרט לאגוזים ומניחים בצד.
שוקלים ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
על משטח מקומח היטב מרדדים כל חלק לעלה ובמידת הצורך מוסיפים קמח ומורחים עליו שכבה מהמלית, מפזרים אגוזים ומגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים בתבנית, מסמנים חתכים לא עד הסוף במרחק של כ-2 ס"מ.
אופים במשך 35 דקות, מוציאים וחותכים את העוגיות עד הסוף ומצננים.
מאבקים באבקת סוכר.
מאפסנים בצינצנת אטומה כשבועיים-שלושה.

 

שלושה צילומים  מתהליך העבודה שצולמו בערב ולכן הצבעים הצהובים (מומלץ לצלם באור יום)

 והנה הכרוכיות מוכנות ומצולמות באור יום, רואים את ההבדל?

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.