לאכול בחוץ וללא חשש גם בפסח: מתכונים נבחרים ממסעדות כשרות

פסח, אורחים, מטבח, שלושת המכות של כל משפחה בחג, הזמנים השתנו, אם פעם אי אפשר היה לחלום על מסעדה בפסח, הרי שהיום, הפתעה. מסעדות כשרות למהדרין, מסעדות שהחליטו כבר חודש לפני להיערך לחג.

"היו שנים שהיינו סגורים בפסח, ואילו בשנים האחרונות חל שינוי, ואנחנו שומעים את רחשי הציבור, ונאמנים לו כפי שאנחנו מלווים את הציבור שלנו שבעים שנה, תוך הקפדה על הכשרות והמסורת", שמעון מרשת נאמן, מצביע על החנות שהוכשרה ומריחה חג. רוב העוגות של נאמן הן לאוכלי קטניות אבל דאגנו גם לעוגיות ומאפים שהם באריזה הרמטית ללא חשש קטניות.

אם תרצו ארוחה בשרית בירושלים, פנו למושבה הציורית עין כרם- מסעדת מתילדה הבשרית כשרה למהדרין כל השנה, וגם בפסח. ללא חשש קטניות, המסעדה ערוכה לקלוט את המטיילים והאורחים שהחליטו לבוא לבקר בירושלים, ובה אפשר ליהנות מאוכל גורמה, טעים במיוחד בתפריט הפסח המספר על מנות מעוררות תיאבון. שף המסעדה תומר עמל במשך שבועות על התפריט, כולל תפריט ילדים: "אם אתם מחפשים לאכול מחוץ לבית, כשר למהדרין ללא חשש קטניות, במקום הכי יפה בעולם, כאן זה המקום".

אכלתם ארוחה בשרית? חיכיתם בסבלנות שש שעות, כעת רוצים קפה? עוגה חלבית כשרה לפסח, סלט חי בתוספת חלבית? – ברחבי הארץ פזורים חלק מסניפי גרג שמחכים לכם, הם הכשירו את המטבח במיוחד, הכינו תפריט חלבי חגיגי, אז בואו לקפה…

********

2 גלידות לבחירה בציפוי שקדים

מתכון לפסח, רשת נאמן נותנת לכם מתכון טעים לגלידה ביתית, שכל אחד יכול להכין בבית

ראשית מכינים את הציפוי:

1 כוס שקדים טחונים

3/4 כוס קמח תפוחי אדמה

1/4 כוס שקדים או אגוזים טחונים

1/4 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

לגלידה:

10 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כף קפה נמס בכפית מים רותחים, או כף אבקת שוקו לבחירתכם

אפשרות נוספת לגלידה:

4 ביצים

קצפת פרווה

רבע כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

כפית קקאו או כף אבקת שוקו, או קפה נמס
אופן ההכנה:

ראשית מכינים את ציפוי השקדים. את מרכיבי הציפוי מערבבים היטב בקערה, מעבירים לתבנית אפיה ומכניסים לתנור בחום בינוני, למשך 20 דקות. במהלך האפייה רצוי לתת ערבובים לתערובת בעזרת כף כדי לשמר מרקם של פירורים. הציפוי מוכן כשהצבע מזהיב.

כעת מקררים את הציפוי ועוברים להכנת הגלידה

את החלבונים מקציפים ומוסיפים סוכר עד לקבלת קצף יציב. לאחר מכן מוסיפים את החלבונים והקפה או אבקת השוקו עם הסוכר עד לקבלת קצף קשה. להוסיף תוך כדי הקצפה עדינה את החלבונים והקפה המומס.

הכנת הגלידה השניה:

את החלבונים מקציפים לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל בהדרגה. בקערה נפרדת מקציפים את הקצפת עד שהופכת ליציבה. מאחדים את שתי התערובות בעדינות. מוסיפים את הטעם שבחרתם, מערבבים בעדינות.

בוחרים באחת מאופציות הגלידה להכנה, מחלקים את הפירורים לשני חלקים. חלק אחד משטחים על תבנית, שופכים עליו את הגלידה, ומלמעלה מפזרים את תערובת הפירורים שנשארה.

מקפיאים עד מספר דקות לפני ההגשה.

************

תבשיל לשון בקר עם ירקות- מתכון לפסח ממסעדת מתילדה עין כרם ירושלים

לשון בקר היא מנה מיוחדת לחג, אין הרבה שמעיזות להתעסק עם החלק הזה של הבקר, אבל מי שמכינה את הלשון כהלכתו…. כמו סבתא מתילדה ותודה לנכד שלה השף תומר שהביא לי את המתכון.

מצרכים:

לשון בקר

3 גזרים קלופים חצויים

6-7 שיני שום קלופים

3-4 בצלים סגולים קטנים קלופים

3 שורש פטרוזיליה קלופיים

וחצויים

3 שורש סלרי קלופיים וחצויים

2 פלפלים אדומים נקיים

חתוכים לפלחים

לימון אחד קלוף חתוך לפרוסות

כוסברה קצוצה

3 כפות דבש

אופן ההכנה:

מניחים את הלשון בסיר גדול ומכסים במים ומוסיפים 3 כפות של חומץ, 2 עלי דפנה ו-5 זרעים של פלפל אנגלי שלם.

מבשלים עד שהלשון מוכנה, לבדיקה – הלשון מוכנה כאשר נועצים בה מזלג , והמזלג מחליקה. מקלפים את הלשון ומנקים ( מומלץ – לקלף ולנקות את הלשון בעודה חמה , דבר זה מקל על הקילוף). פורסים למנות ומקררים.

הכנת הרוטב:

מרתיחים 2 ליטר ציר בקר/ עוף (אם אין אפשר להשתמש במים) ,

מוסיפים את הגזרים ,שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה ומביאים את הירקות לחצי בישול. מוסיפים את השום , הבצלים ומבשלים עד לריכוך מלא של כל הירקות. מוסיפים את הפלפלים, הלימון ותבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל, דבש)

נותנים לכל הטעמים להתמזג ומוסיפים את הלשון מבשלים על אש נמוכה כ-20 דק' מכוסה.

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומורידים מהאש.

*******

רשת קפה גרג מנדבת:
מגוון עוגיות כשרות לפסח

לקראת חג הפסח מנדבת רשת קפה גרג מתכון של עוגיות כשרות לפסח ביניהם: עוגיות קוקוס.
מתכון לעוגית מקרון עם קוקוס: (מתאים לכ-35-40 יח')

מרכיבים :
7 חלבונים של ביצה
400 גרם סוכר
200 גרם קוקוס
גרידת לימון

אופן הכנה:
לשים בסיר את כל המרכיבים ולערבב, להניח את הסיר על אש קטנה (לערבב מידי פעם) עד אשר התערובת הופכת לצמיגית. לקרר את התערובת ולהכניסה למקרר למשך לילה.
להזליף את התערובת על מגש עם נייר אפייה ולאפות בתנור אשר חומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות עד אשר העוגיות קבלות גוון זהוב. לגיוון ניתן להוסיף לתערובת פצפוצי שוקולד חום/לבן.

קפה גרג-מתכון עוגיות כשרות לפסח. צילום: אסף לוי
קפה גרג-מתכון עוגיות כשרות לפסח. צילום: אסף לוי

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.