לאשכנזים שבינינו: מתכון להכנת "חמין מרוקאי" אמיתי עם כל התוספות

מצרכים:
ל-6 מנות

לשקית החיטה:
שמן זית
300 גרם חיטה שהושרתה במים למשך הלילה
½ כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה
½ 1 כפית מלח
ראש שום

לשקית האורז:
300 גרם אורז
1/2 1 כוסות מים
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
מעט זעפרן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 ראש שום שלם

לבשר:
300 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים למשך הלילה
6 פרוסות של רגל עגל בעובי 5 ס"מ כ"א
1 ק"ג חזה בקר, חתוך ל-10 קוביות שוות בגודלן
תפוחי אדמה בינוניים קלופים
ביצים
1 ראש שום
1 כפית פלפל
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
½ כפית אגוז מוסקט
מעט זעפרן
3 תמרים
מים

אופן הכנה:
שקית החיטה
מחממים שמן זית בסיר קטן, מוסיפים את החיטה ומטגנים על להבה גבוהה.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב.
מצננים, מעבירים לשקית קוקי, מניחים באמצע ראש שום ומוסיפים כוס מים. קושרים היטב ומנקבים שני חורים, כדי לאפשר יציאת אדים.

שקית האורז:
שמים בקערה את כל המרכיבים, מערבבים ומעבירים לשקית קוקי.
מניחים את ראש השום במרכז השקית, מוסיפים כ-2 כוסות מים. קושרים היטב ומנקבים 2 חורים בשקית.

הבשר
מסדרים את החומוס בתחתית של סיר רחב ומניחים מעליו את פרוסות העגל וקוביות הבשר. מניחים את שקיות החיטה והאורז באמצע, ומסביב תפוחי האדמה , הביצים והשום. מערבבים את כל התבלינים בקערה קטנה עם כ-2 כוסות מים ויוצקים לסיר (התבשיל צריך להיות מכוסה במים, אם יש צורך להוסיף), מוסיפים תמרים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

מעבירים את הסיר לפלטת שבת או לתנור בחום נמוך ואופים כ-10 שעות. מומלץ לכסות את הסיר בשמיכה, לשמירת החום. מגישים בארבע צלחות:חיטהאורזתבשיל הבשר ותפוחי האדמה והביצים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.