מתכון ללחם 5 דגנים של הקונדיטור מיקי שמו

מערבלים את כל החומרים בקערת המיקסר, מתפיחים, אופים ומקבלים לחם מושלם מנוקד בשומשום,  גרעיני חמניות  וגרעיני דלעת. עכשיו כל מה שצריך זה קצת ריבה או חמאה ואתם מסודרים

מצרכים:
1 כוס חלב
1 ו-3/4 כוסות מים פושרים
1/2 כוס דבש או סירופ מייפל
1/2 קובייה של שמרים טריים או 1/2 שקית שמרית
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן חמניות
1/2 כוס שיבולת שועל
1/3 כוס סובין חיטה
1/2 כוס פשתן
1/2 כוס גרעיני חמניות
1/4 כוס שומשום מלא
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס קמח מלא
4 ו-1/2 כוסות "קמח לחם"

לציפוי:
מעט מים
2 כוסות גרעינים / דגנים

אופן הכנה:
בקערה מערבבים את החלב, מים פושרים, שמרים ודבש.
במיקסר עם "וו לישה" מערבבים במהירות איטית את הקמח המלא, "קמח לחם" והמלח. מוסיפים את הקערה עם השמרים והנוזלים ולשים כ- 3 דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד כ- 5 דקות, ותוך כדי מוסיפים לסירוגין את השמן, מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים את כל הדגנים והגרעינים עד שהם מתפזרים היטב בבצק.
מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעתיים בטמפ' המטבח. הבצק יכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד מהם כדור ומשאירים כ- 15 דק' על שולחן העבודה מכוסה במגבת מטבח, לאחר מכן יוצרים את הצורה הסופית- "כיכר לחם אובלית" ומצפים בתערובת הגרעינים. מתפיחים כשעה.
מחממים את התנור ל- 200 מעלות מכניסים תבנית עם הלחם ותבנית נוספת בתחתית עם כוס מים חמים, ואופים כ- 45 דק' עד שהלחם מעט שחום ויציב.
מצננים היטב בגמר האפייה לפני שפורסים את הלחם.

המתכון באדיבות הקונדיטור מיקי שמו

מחפשים עוד מתכונים מוצלחים? נסו את אלה:
מתכון לגביניות
מתכון לעוגת שוקולד-קוקוס עם מרנג
מתכון לבראוניז שוקולד

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.