לביבות בטטה ועוף עם שום וג'ינג'ר I סלט דניו

מתכון ממכר להכנת לביבות בטטה ועוף עם שום וג'ינג'ר וגם סלט "דניו" (חצילים, עגבניות, פלפל חריף ופטרוזיליה קצוצה)

לביבות בטטה ועוף עם שום וג'ינג'ר
חומרים:
ק"ג בטטה קלופה וחתוכה ל-4
2 ביצים
6 כפות צ'ילי מתוק (למי שמשתמש, ניתן להשמיט)
חופן בצל ירוק קצוץ
כפית וחצי ג'ינג'ר מגורר
3/4 כפית שום כתוש
מלח לפי הטעם
2 כפות קמח מצה או שקדים טחונים דק
ק"ג חזה עוף או הודו טחון דק, רצוי פעמיים
שמן לטיגון

 

שף אבי שטייניץ צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג איריס מוסאיוף
שף אבי שטייניץ
צילום אנטולי מיכאלו
סטיילינג איריס מוסאיוף

הוראות הכנה:
מרתיחים בסיר מים עם מלח,.מוסיפים את הבטטה, מרתיחים שוב ומבשלים את הבטטה עד לרכות מלאה.

– מסננים היטב ומשאירים במסננת במשך כשעה.

– מועכים במועך פירה ומערבבים עם שאר המוצרים.

– מניחים במקרר לשעה.

– בעזרת 2 כפות מניחים מהמסה במחבת ופוחסים לצורת קציצה

– מטגנים להזהבה.

שדרוג
למעוניינים בטעמים פחות אסייתיים ניתן להשמיט את הגי'ינג'ר ולהוסיף לתיבול חצי כפית קינמון.

 

סלט "דניו" (חצילים, עגבניות, פלפל חריף ופטרוזיליה קצוצה)
דוד שלי דניו תמיד אמר: תוסיפו עוד חצילים, תפחיתו בעגבניות, תוסיפו פלפל חריף, תוסיפו פטרוזיליה או אל תוסיפו – כל זה אינו משנה כל כך, כי הדבר החשוב בסלט הזה הוא שהירקות ייצלו על גבי גריל פחמים. בכל השאר ניתן לגוון לפי טעם אישי, ובכל מקרה הסלט יהיה תמיד טעים.
מניסיון כדאי להגדיל את הכמות באירועי גריל משפחתיים.

מצרכים:
6 חצילים גדולים
15 עגבניות בשלות
2 פלפל ירוק חריף גדול
מלח
2 כפות שום טרי כתוש
1 צרור גדול פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
רבע כוס מיץ לימון טרי סחוט
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:
בגריל פחמים (או בתנור במצב גריל) צולים את החצילים, העגבניות והפלפל החריף.
מסירים מעל האש ומקלפים, קוצצים בעזרת ה"מסטר סלייסר" את כל הירקות ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים שום, מלח לפי הטעם, שמן זית, מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.