לביבות תפוחי אדמה וירק קצוץ מטוגנות ואהובות כתוספת לכל ארוחה

לביבות תפוחי אדמה וירק

לביבות תפוחי אדמה וירק קצוץ מטוגנות ואהובות כתוספת לכל ארוחה

כל הזמן אני שומרת לא לטגן ונמנעת מאוכל שאהבתי פעם משום שהכנתו כרוכה בטיגון. והנה היום חשתי געגוע לטעם של פעם, נו מה יקרה אם פעם אחרוג? היו לי תפוחי אדמה וירק ובתחילה חשבתי להכין פירה אך בהמשך ההכנה החלטתי שזהו הולכת על לביבות מטוגנות.
אכלתי רק 4 זה נורא?
הכוכבים המשתתפים במתכון: תפוחי האדמה והירק

צילום:חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

לביבות תפוחי אדמה וירק

10-12 לביבות
 החומרים:
5 תפוחי אדמה
3 ביצים
1/2 כוס פטרוזיליה ושמיר קצוצים
1/3 כוס קמח
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית אבקת כוסברה
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים ומועכים.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת  בגובה כס"מ ובעזרת כף יוצקים מהתערובת לביבות.
  4. מזהיבים היטב מכל צד ומוציאים לנייר סופג.

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח