לגזור ולשמור: מתכון כדורי ספינג' של סבתא אסתר – הסופגניות האמיתיות

כדורי ספינג' של סבתא אסתר

לכל מי שביקש – אתי בטיטו מדדה את הכמויות, רשמה את אופן ההכנה והביאה לכם את המתכון המדויק של סבתא אסתר לספינג' בגרסה העגולה.

כמה כיף לפתוח את הטור במילים טובות. תודה לקוראים שפירגנו במייל על הטור, ובהקשר לטור הקודם מסרו שהיו שמחים לאמץ סבתא אסתר משלהם ולכל הפחות לקבל את המתכון לספינג' המדוברים. כמו שהבטחתי ולבקשתכם – מדדתי עם סבתא את הכמויות לקבלת מתכון מדויק ופשוט ביותר לספינג' בגירסה העגולה והמניאטורית. כדורים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים שכיף להגיש בערימה לצד משקה חם (תה עם נענע אלא מה).

חנוכה שמח, מלא באור ובטעם!

מצרכים:
1 קילו קמח
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
3 כוסות מים פושרים (לערבב מים רותחים עם מים "רגילים")
1 כפית מלח
2 כפות שמרים יבשים
גרידת לימון מחצי לימון (לא חובה)

וגם:
שמן לטיגון
סוכר/אבקת סוכר להגשה

אופן הכנה:
• בקערה בינונית שופכים את הקמח, המלח, הסוכר וגרידת הלימון.
• מכינים את השמרים – מערבבים בכוס את השמרים עם מעט מים פושרים.
• יוצרים גומה באמצע הקמח ומוסיפים את השמרים. בהדרגה, מוסיפים את המים ולשים עד ליצירת בצק רך ואחיד. מומלץ לעבוד בידיים משומנות.
• מכסים את הקערה היטב במגבת גדולה ומתפיחים בין 45 דק' לשעה עד לקבלת בצק אוורירי. לאחר ההתפחה לשים שוב ויוצרים בידיים רטובות כדורים קטנים.
• מרתיחים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מנמיכים את הלהבה ומטגנים בחום בינוני עד להזהבת שני הצדדים.
• מניחים על נייר סופג, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל סוכר, אבקת סוכר או דבש.

צילום: ענבל בר זאב

אתי בטיטו

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.