להרגיש כמו מלך: מסעדת 'שאלוט'

האוכל המוקפד והשירות לעילא הם רק חלק ממה שגורם לך להרגיש מלך לרגע ב"שאלוט". שלא לדבר על העיצוב וסגנון האירוח

הדבר הראשון שאתה אומר כשאתה נכנסת למסעדת 'שאלוט' ברמת החייל בתל אביב, הוא "וואו". מדובר ללא ספק באחת המסעדות המעוצבות והיוקרתיות שדרכנו בהן כאן, בארצנו הקדושה. עוד לפני בכלל שניגע באוכל, קשה שלא להתפעל מהפאר וההדר השולטים במסעדה, מהעיצוב המוקפד, כלי ההארחה היוקרתיים, כאשר בכל מנה מוחלפים מחדש, כולל המנה האחרונה שהגיעה בצלחות מעוצבות גם הן, מאותו הסט.

אז קודם שנתחיל כמה מילים על האופי והמאפיינים של המסעדה: "שאלוט" היא מסעדה בגוון גיאורגי-קווקזי-ישראלי, עם נגיעות מאמא רוסיה. התפריט המהודר כולל גם מנות פחות שגרתיות, כמו למשל לוביו גרוזיני, פלטת דגים כבושים וסלט אוליביה רוסי.

אם דיברנו קודם על העיצוב, כאן אי אפשר שלא לדבר על עוד משהו בולט ב"שאלוט", והוא תרבות האירוח: כשהזמנו את המקום, לשעה 8 בערב, אמרו לנו: בואו בשמחה וכדאי שבזמן. כאשר הגענו, כבר חיכו לנו על השולחן שהזמנו, לבקשתנו, שלוש מנות ראשונות שהציע לנו עוד בטלפון האחמ"ש, מיכאל החביב: חמוצים קווקזיים מסורתיים (38 ₪); "לצ'ו ביתי בסגנון הונגרי" (45), הסלט האהוב מהמטבח ההונגרי, המורכב מפלפלים קלויים עגבניות, צ'ילי ועשבי טיבול וגם קרפצ'ו עגבניות (38 ₪).

שתי דקות לאחר מכן, לאחר שהתיישבנו, הגיעה המנה הנוספת שהזמנו, חציל בלאדי (45 ₪), על מצע טחינה ירוקה ושחורה, בליווי הטוסטונים.

כל המנות היו טעימות וטריות, והיו פתיחה מושלמת להמשך.

כאן עשינו הפסקה, לפני המנה העיקרית, לבחירת אחת מתוך פרק הבצקים הגדוש מהתפריט (בצקים ללא שמרים ובעבודת יד). המלצרית המקצועית והחביבה המליצה על ה"צ'ודו", מאפה בצקים במילוי, בסגנון גרוזיני. יש כאן 3 אופציות לבחירה: צ'ודו ירק, צ'ודו עוף וצ'ודו בשר. אנחנו הלכנו על הצ'ודו בשר (65 ₪). אז לא, זה ממש לא "לחמעג'ון" המוכר מהמטבח האחר, אלא בצק דק, יותר ממלווח אפילו (וכאמור בלי שמרים!), ופריך, ובתוכו מילוי בשר פיקנטי וטעים.

הצ'ודו המצוין

גם כאן הגיעה תרבות האירוח המפוארת של "שאלוט", בזכותה אתה מרגיש לאורך כל הארוחה ממש כמו מלך: מיכאל החביב הביא את המנה אל השולחן, והסביר לי שכאן נהוג שהם מורידים בעצמם במלקחיים פרוסה אחת של המאפה לכל סועד (המאפה מחולק לארבעה חלקים), וכך הרגשנו ממש לרגע כמו נסיכים של ממש.

הוא גם אמר לנו, במה שהתברר כאמור כנכון, שבחרנו היטב, שכן המנה הזו נחשבת לאחת ממנות הדגל של המסעדה.

לפני שנספר על העיקריות, רק נספר ש"שאלוט" קיימת כחצי שנה בלבד, וכבר זוכה לקהל לקוחות נאמן. המסעדה תחת כשרות מהדרין כבר מיומה הראשון, ומיקומה האפקטיבי, עם המון חניונים באזור, גרם לה להיות מלאה בערב בואנו.

וזהו, אחרי מנוחה קצרה מהמנות הראשונות ומנת הביניים, הגענו אל העיקריות (שהזמנתן נלקחה מאיתנו כבר בתחילה. מקצועיות זו מקצועיות), וגם שם תמצאו מגוון מנות שלא תראו באף מקום אחר, כמו קציצות "פז'רסקי", או "חליה עם פולנטה" (תבשיל בשר מסורתי).

אנחנו כבר טעמנו טעימות מהמטבח הגרוזיני, אז כאן כבר העדפנו ללכת אל הישן והמוכר, והלכנו על סטייק פילה בקר 250 גרם (180 ₪), עסיסי ורך ברוטב חבושים מתוקים ובצלים מקורמלים, וקבב כבש 300 גרם (120 ₪), במרינדה פיקנטית של תבלינים קווקזיים. הוספנו תוספות של תפוחי אדמה אפויים, שהגיעו בצלחת נפרדת בערימה יפה, וצ'יפס דק דק.

שתיהן התגלו כבחירה מצוינת. הפילה היה רך, עסיסי, טעים ונימוח והמתיקות החבושית הוסיפה המון. הקבב הגיע בצורת שלוש קציצות קבב גדולות, ודווקא לא מידי פיקנטיות אלא עם טוויסט קווקזי מיוחד.

את הארוחה המלאה סיימנו בשלוש מנות אחרונות, שמכינות כאן אלו המכונות "הדודות" (במלרע): עוגה מסורתית המכונה "קייב טארט", עוגת תפוחים מ-צ-ו-י-נ-ת, ופחזניה במילוי קרם וניל נימוח, שראינו אצל כל הסועדים שסיימו ולא יכולנו לוותר…

בקיצור, כמו הפרסומת לאולם הידוע, כאן באמת כל אורח הוא מלך…

מסעדת "שאלוט", רמת החייל תל אביב. כשרות: רבנות תל אביב מהדרין.

כתובת: הברזל 3 רמת החייל. טל' 03-7324411

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.