לחג השבועות: לחמניות עם גבינות במתיקות עדינה

חיהלה מגישה: לחמניות מתוקות עם שוקולד צ'יפס, איזו הפתעה במרקם ובטעם

לחמניות עם גבינות

לחמניות מצוינות במליות שונות והפעם עם פרמזן, פטה ובמתיקות עדינה וגבינה.

אני נוהגת להכין  לחמים ולחמניות משולבים בקמח מלא, עם סובין וכל מיני זרעים ודגנים ועוד ממה שנקרא בריאות, אך לעיתים בא לי משהו פשוט מבלי לחשוב רק על בריאות אלא על טעם נפלא וקליל ואז אני מכינה לחמים או לחמניות מקמח לבן כגון חלות, פוקצ'ות, סתם לחם לבן משהו שתופח מהר ומהיר הכנה וכך התחשק לי הפעם, להכין לארוחת הערב לחמניות לבנבנות עם גבינת פרמזן, פטה, זיתים וממרח שום.

מה גם שבמקרה זה בן זוגי הכי מרוצה, משום שהוא תמיד מעדיף את הלחמים הלבנים.

חשוב לציין שאם אתם מעדיפים את הלחמניות ללא גבינות אין שום בעייה, גם כך הן תצאנה נפלא.

השראת המתכון מלימודי הקונדיטוריה בבית ספר עושים בישול של אורן גירון.

צילום: חיה אילונה דר

לחמניות עם גבינות

12 לחמניות בינוניות/ 10 גדולות

החומרים:

500 גר' קמח לחם

22 גר' (2 כפות) שמרים יבשים/ 50 גר' שמרים טריים שמרית

300 גר' חלב (1/4 1 כוסות)/ מים

30 גר' (1/2 1) כפות סוכר חום דמררה או קנים

כפית מלח

3 כפות שמן זית

1/4 כוס פרמזן מגורר

1/2 כוס גבינת פטה מפוררת

*פרמזן מגורר לפיזור על הלחמניות

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למיקסר  עם וו לישה את הקמח, סוכר, הבינות והשמרים ומערבבים .
  2. מוסיפים את השמן ומתחילים לצקת את החלב לאט, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 10 דקות.
  3. מעבירים לקערה משומנת ואוטמים בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. שוקלים את הבצק ומחלקים ל-12 חלקים שווים, מכדררים לכדורים, יוצרים חתכים על הכדורים ומפזרים פרמזן.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מתפיחים שוב כחצי שעה.
  7. אופים עד הזהבה כ-20 דקות.

 

צילום: חיה אילונה דר

שמתם לב לכל האופציות שם תוכלו למצוא אותי בנוסף? אינסטגרם, טוויטר ועוד? ובמיוחד ממתינה לכם בקבוצת האוהדים שלי המונה כעת 11,392 איש אז הצטרפו למקום המתעדכן יום יום.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.