מתכון מושלם: לחמניות קינמון מתוקות ונחטפות מהר

לחמניות קינמון, בשילוב תערובת להכנת עוגת שיש בסיסית, מלאות בסירופ ואגוזים. מדובר בלחמניות קטנות שהן למעשה מאפה פרווה של עוגות שמרים קטנות וריחניות, מתוקות ונחטפות מהר.

מרכיבים (ל-16 לחמניות גדולות)

  • 2 חבילות שמרים טריים
  • 2 וחצי כוסות מים חמים (בטמפ' של 45 מעלות)
  • 1 חבילה  תערובת עוגת שיש להכנה מהירה
  • 4 כוסות קמח לכל המטרה
  • 4 כפות מרגרינה מומסת
  • 2 כפות סוכר לבן
  • קינמון טחון 2 כפיות
  • מרגרינה 4 כפות
  • 4 כפות סירופ תירס בהיר
  • 4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

בקערה גדולה עם מים חמים, שמים את חבילות השמרים בתוספת הסוכר החום ומערבבים היטב, מניחים בצד למשך 10 דק' לערך. בקערה נוספת מערבבים את הקמח ואת חבילת תערובת עוגת שיש להכנה מהירה, מוסיפים לאט ובזהירות את השמרים מן הקערה הנוספת ומערבבים עד שהתערובת הופכת חלקה. מניחים בצד למשך שעה לערך, מכוסה ובסביבה חמימה עד אשר הבצק מכפיל את גודלו.

משמנים תבנית אפייה של 10*15 או שתי תבניות 9*13. באמצעות מרית מפרידים את הצבק מן הקערה למשטח נקי ומקומח היטב. מרדדים ולאחר מכן חותכים לריבועים בגודל של 12*24 ס"מ. את המרגינה או החמאה המומסת מורחים באמצעות מברשת על גבי ריבועי הבצק.מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה קטנה ומפזרים מעל הבצק. מגלגלים את הבצק בצורת שושנה או רולדה וחותכים לפרוסות.

מניחים  את השושנות בתבנית עם רווחים גדולים, מכסים במגבת ונותנים להן לתפוח למשך חצי שעה. לאחר מכן, מחממים תנור לחום של 175 מעלות.  בזמן שהלחמניות תופחות, מערבבים חמאה או מרגרינה, עם סירופ התירס וסוכר חום בסיר גדול. מבשלים  על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם , עד שהתערובת חלקה. כאשר הרוטב מוכן, יוצקים אותו על הלחמניות שתפחו מלמעלה ונותנים לרוטב לנזול על התבנית. מפזרים מעל אגוזי פקאן טחונים ומכניסים לתנור בחום של 175 מעלות למשך 25 דק' או עד שהלחמניות מזהיבות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.