לחמניות מתוקות עם שוקולד, איזו הפתעה במרקם ובטעם

מרכיבי המתכון מזכירים את החומרים בהם אני משתמשת להכנת חלות ולחמניות, הן מזכירות בטעמן בריושים אך עם פחות חמאה. אם תרצו ניתן להכינן מלוחות ואז מקטינים את כמות הסוכר ולא מוסיפים כמובן את השוקולד.

מגישים חם ואת הנותר אורזים ומאפסנים במקרר. בעת שימוש חוזר מחממים בטוסטר אובן, לא במיקרו.

הלחמניות מתאימות להגשה בארוחת בוקר מיוחדת ובכל אירוח בו רוצים לפנק עם לחמניות קצת שונות והשוקולד כידוע מרכיב אהוב על רבים ולכן הן תתקבלנה באהבה.

צילום: חיה אילונה דר

 

לחמניות מתוקות עם שוקולד צ'יפס

10 לחמניות

החומרים:

500 גרם קמח מנופה

25 גרם שמרים טריים

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 ביצים

כף סוכר

כף  גרד לימון

1/2 כפית מלח

גרד מלימון קטן

כוס חלב

1/4 כוס שבבי סוכר

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, סוכר, שמרים, ביצה,  גרד לימון, חמאה ומערבלים.
  2. מוסיפים בהדרגה את החלב עד אשר נוצר בצק רך וגמיש למגע.
  3. מערבבים את הבצק סך הכל 10 דקות.
  4. מקמחים משטח עבודה, מפזרים את השוקולד ולשים את הבצק על השוקולד עד שהכל נבלע.
  5. מעבירים לקערה מקומחת קלות , מכסים בניילון נצמד לתפיחה כפולה.
  6. שוקלים את הבצק ומחלקים אותו ל- 10 חלקים שווים.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 20 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים, מכסים בריפרוף בניילון נצמד עד תפיחה כפולה.
  9. טורפים את הביצה הנותרת +כף מים ומורחים על הלחמניות, זורים את הסוכר.
  10. אופים כ-15 דקות עד שהלחמניות מזהיבות כולל בתחתית.

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. אסור לעשות לחם או לחמניה חלבית אלא אם נאכל מיד

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) |
    הגב