לט"ו בשבט: מתכון טארט תותים עם שמנת ושוקולד

מתכון טארט תותים עם שמנת ושוקולד

חומרים לבצק:

 

150 גרם קמח

100 גרם חמאה / מרגרינה

50 גרם סוכר

תמצית וניל

כף מיץ לימון וגרד לימון

 

חומרים למילוי:

1 כוס שמנת מתוקה

2 כוסות תותים

100 גרם שוקולד מריר

 

אופן הכנה

 

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד והומוגני.
  2. מסדרים את הבצק בצורת לב ויוצרים לו דפנות בגובה 2 ס"מ.
  3. אופים את הבצק בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.

4.מניחים את הבצק להתקרר.

5.מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.

6.שוטפים את התותים וחותכים אותם לחצאים.

  1. ממיסים את השוקולד בכלי שבתוך כלי עם מים רותחים (בין-מרי)
  2. סידור הטארט: על הבצק מורחים שכבת קצפת, על הקצפת מסדרים תותים אחד ליד השני, על התותים "מקשקשים" עם השוקולד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.