לכבוד ר"ה: דג דניס שלם ים תיכוני וקינוח מוס מפתיע

לכבוד ר"ה: דג דניס שלם ים תיכוני ולקינוח, כוסות במילוי מוס שוקולד חלב וקרם קפה

דג דניס שלם ים תיכוני:

מרכיבים: (לארבע מנות)
4 דגי דניס במשקל 400 גרם לדג
450 גרם עגבניות מיובשות
15 זיתי קלמטה או זיתים ירוקים רגילים
כף צלפים

תיבול:
10 שיני שום
חצי כוס יין לבן
רבע כוס מיץ לימון
5 שיני שום
כפית מלח
כפית פלפל

שף: אוהד אמזלג צילום: איתי ברוך
שף: אוהד אמזלג
צילום: איתי ברוך

 

אופן ההכנה:
בעזרת סכין חורצים פסים לרוחבו של הדג ומניחים אותו בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.
מערבבים את רכיבי התיבול בקערה ויוצקים מעל הדגים.
מפזרים מעל את העגבניות ואת הזיתים.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הדגים פנימה ל-18 דקות.
מגישים את הדג ומעליו יוצקים מהרוטב שבתבנית.

 

כוסות במילוי מוס שוקולד חלב וקרם קפה (18 כוסות)

למוס שוקולד החלב:
300 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר קצוץ
400 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית (2 מכלים פחות 7 כפות)
¼ כפית מחית וניל

לקרם קפה:
300 מ"ל חלב או חלב סויה (כוס + 4 כפות)
60 מ"ל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (4 כפות)
2 כפות שטוחות קפה מגורען איכותי
½ כפית מחית וניל או תוכן של מקל וניל אחד
100 גרם סוכר (½ כוס)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
80 גרם חלמונים (חלמונים מ-4 ביצים)
200 גרם שוקולד לבן חלבי (לגירסת הפרווה מומלץ להשתמש בשוקולד מריר)
75 גרם חמאה או 50 גרם מרגרינה
לקישוט:
200 גרם שוקולד לבן

הכנת מוס שוקולד החלב:
מחממים 200 מ"ל שמנת מתוקה, יוצקים אותה על השוקולד הקצוץ ובוחשים, ליצירת גנש חלק.
מוסיפים את מחית הווניל ומצננים לטמפרטורת חדר.
מקציפים 200 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים לקצפת את הגנש הקר.
ממלאים מחצית או 3\2 כוס במוס השוקולד ומקפיאים לחצי שעה

הכנת קרם הקפה:
מחממים את החלב, השמנת הקפה והווניל עד סף רתיחה.
במטרפה ידנית טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את תערובת החלב והשמנת לתערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה.
מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב
מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
מכסים בניילון נצמד – צמוד ככל האפשר לתערובת, ומקררים 5 שעות.
מוציאים מהמקרר ומקציפים 3 דקות במיקסר, במהירות בינונית.
יוצקים מעל מוס השוקולד שבכוסות
לתוצאה כמו בתמונה ניתן לזלף רק ל3\ העליון של הכוס ולא לחציה ואז אפשר להכין חצי כמות מקרם הקפה
שומרים את הכוסות בקירור ולטווח ארוך-עד חודש-בהקפאה

לקישוט:
ממיסים את השוקולד הלבן ויוצקים אותו לתוך תבניות בצורת כדורים או בצורת חצאי כדורים,מקפיאים לשעתיים ומחברים בעזרת מעט שוקולד מומס את 2 החצאים
מניחים על קרם הקפה ומקשטים בשברי מרנג ובחמוציות קצוצות

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.