רוסטביף מושלם

השף סהר רפאל מלמד אתכם איך להכין רוסטביף מושלם שיהפוך לכוכב של הארוחה. מומלץ להגיש לצד ממרח חרדל.

מצרכים:
2 ק"ג סינטה (או אנטריקוט)
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס
3 ענפי רוזמרין
4 ענפי טימין
1/2 כף זרעי חרדל
10 שיני שום

אופן הכנה:
• מחממים את התנור לחום מקסימלי (230-250 מעלות).
• קוצצים את עשבי התיבול.
• מתבלים את הסינטה במלח ופלפל ומעל מפזרים את זרעי החרדל ואת עשבי התבלין (מומלץ להשתמש בסינטה נקיה משומן או להשאיר חלק מהשומן כדי לשמור על עסיסיות).
• מזלפים מעט שמן זית על הסינטה ומעסים בידיים.
• מניחים את הבשר על מגש מרופד בנייר אפייה ובעזרת סכין מבצעים 10 חריצים בסינטה.
• מכניסים לתוך החריצים את שיני השום.
• צולים את הסינטה בתנור שחומם מראש לחום של 230-250 מעלות למשך 10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים סגור לעוד 20 דקות.
• מניחים את הסינטה לצינון של כ-20 דקות. פורסים ומגישים.
• מומלץ להגיש בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי וחרדל דיז'ון.

רגע לפני שהבשר נכנס לתנור. צילום: סטודיו אריה ויסמין

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.