לכבוד שבת! סלט קוסקוס וירקות קלויים כמנה עיקרית או תוספת

סלט קוסקוס וירקות קלויים

סלט קוסקוס וירקות קלויים, המהווה בעצם מנה עיקרית או תוספת על שום מרכיביו.

מנה משביעה המכילה גם פחמימות וגם ירקות, היכולה להוות ארוחה שלמה. כדאי להוסיף סלט טרי ורענן ונקבל ארוחה צבעונית, מזינה וטעימה. הירקות חלקם קלויים בתנור כאנטיפסטי וחלקם טריים. אם תרצו להוסיף עוד פן בריאותי למנה השתמשו בקוסקוס מקמח מלא.

אם נרצה להגיש בצורה מיוחדת נוכל להניח רינג בקוטר של 8 ס"מ בצלחת הגשה, למלא בתוכו את הסלט ולהדק. להוציא בזהירות את הרינג וכך נקבל עיגול של סלט מעוצב. טעים להגיש את הסלט עם יוגורט.

 

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

סלט קוסקוס וירקות קלויים

8 מנות ברינג

5 מנות בתפזורת

 

החומרים:

500 גרם גרגירי קוסקוס להכנה מהירה

מים רותחים

כפית מלח

כף שמן קנולה/ תירס

 

לירקות:

כוס פרחי כרובית

כוס קוביות בטטה

כוס קוביות חציל

כוס קוביות פלפל אדום

כוס קוביות פלפל כתום/ צהוב

כף מלח גס

כף שמן זית

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

מיץ וגרד מ-1/2 לימון

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הירקות פרט לפלפלים, מזליפים מעל כף שמן זית וזורים את המלח, מוסיפים את גבעול  הרוזמרין ומעבירים לתנור החם עד שהירקות מתרככים.
  3. שמים את גרגירי הקוסקוס בקערה, מוסיפים מים רותחים בגובה הגרגרים, מוסיפים כף שמן קנולה וכפית מלח ומערבבים ועוטפים  בניילון נצמד.
  4. מסירים את הניילון הנצמד לאחר 10 דקות ומפרידים את הגרגירים בעזרת מזלג.
  5. מוסיפים פנימה את הירקות, מיץ לימון וגרד, טועמים ומוסיפים  פלפל ,מלח ושמן לפי הצורך.

 

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.