לכ' שבת קודש! המתכון שלא תוכלו בלעדיו: כבד קצוץ

הכבד הקצוץ הינו מתכון מסורתי מבית אמי שנולדה בפולין. עוד מתכון מבית אמי והוא הכבד הקצוץ. בכל שבת ובחגים כשאמי מארחת תמיד נמצא את הכבד הקצוץ הטעים, אותו היא למדה להכין מאמה והמתכון עבר מדור לדור וכמובן הגיע אלי.

פעם היינו אוכלים הרבה כבד כי האמינו שהוא מאוד בריא לברזל בגוף, עשיר בחלבונים וויטמינים: A, B3, B12 אך מכיל כמות גבוהה של כולסטרול, לכן לא נאכל לעיתים תכופות ממנו, אולי פעם בכמה זמן נרשה לעצמינו.

צילום: חיה אילונה דר

כבד קצוץ

החומרים:

500 גרם כבד עוף

3 בצלים גדולים

3 ביצים קשות קלופות

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מעט שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  1.  פורסים את הבצלים ומטגנים עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הכבדים וממשיכים לטגן מספר דקות עד שינוי קל של הצבע.
  3. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מכבים את האש ומצננים.
  4. מכניסים את הכבד והבצל למעבד מזון, מוסיפים את הביצים הקשות וטוחנים למרקם הרצוי.
  5. מצננים במקרר ואוכלים קר או חם ( כפי שאני אוהבת).

*מישהו המליץ לטגן בשמאלץ שהוא שומן וטוען שיוצא טעים מאוד, אך אישית אני נשארת עם שמן קנולה.

צילום: חיה אילונה דר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל (ההרשמה בצד ימין בכל מתכון).

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.