למה כדאי לאכול תרד?

למה כדאי לכם להכניס תרד למאכלים המבושלים, איך התרד יעזור לכם להיראות צעירים יותר ולהוריד את הכרס ולמי לא מומלץ לצרוך תרד?

התרד הוא סופר-פוד עשיר בויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים. יש בו יתרונות בריאותיים רבים בין אם הוא טרי, מאודה או מוקפץ. כשהתרד מאודה, הוא אמנם מאבד חלק מהויטמינים שבו, אך במהלך החימום הוא משחרר קרוטנואידים, המשמשים כנוגדי חמצון המונעים מחלות.

התרד מכיל הרבה פחות ברזל ממה שהרגילו אותנו לחשוב, אולם התרד הוא הירק הבריא שכדאי לשלב בתפריט. "התרד עשוי לשפר את בריאות הלב והשרירים בזכות נוגדי המצון החשובים שיש בו".

התרד מכיל כמות גבוהה של ויטמינים, בהם ויטמין K (לא מומלץ לנוטלים קומדין), חומצה פולית וסיבים תזונתיים המיטיבים עם מערכת העיכול ותורמים לתחושבת שובע.

מומלץ לאכול את התרד כשהוא חי או מבושל, ואפשר לשלב אותו בסלטים, פשטידות, בלביבות ובחביתות ירק. והכי חשוב הוא דל קלוריות.

100 גרם תרד מכיל בסך הכל 23 קלוריות, מספר זניח ביותר המאפשר לזלול תרד ככל שמתחשק, מחקר שהתפרסם בעבר בשוודיה מצא כי בתרד תרכובות המונעות תיאבון.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *