למה פרג? למה לא!

כשהמליות לאוזני המן עושות ביניהן תחרות מי יותר מיוחדת, קשה לשמור על נאמנות למלית מסורתית רגילה, אבל אנחנו כאן כדי להזכיר לכם למה היא שווה יותר – כי בזרעי פרג יש יתרונות בריאותיים רבים שכדאי לכם לדעת! ומה התחדש בקונדיטוריות ובמאפה המסורתי לחג הפורים? וגם: מתכון אוזני המן במילוי פרג להכנה קלה

פורים כבר אוטוטו כאן, כולנו במטבח ואי אפשר בלי מאפה פרג לפורים, באוזני המן, עוגות בחושות, שמרים ועוד. כדאי לנו לדעת שזרעי פרג אוצרים בתוכם יתרונות תזונתיים רבים וגם שימושים אלטרנטיביים במנות שלא נכנסות לתנור. פורים שמח עם מלית פרג וכמה עובדות על השלוכתיו הבריאותיות. מלית פרג איכותית עדיפה על פני מלית שוקולד או מלית אגוזים. זרעי פרג אומנם לא דלי קלוריות אבל הם גם עשירים בחומרים מזינים:

כפית אחת של זרעי פרג, מכילה כ-4% מהכמות המומלצת ליום של סידן וזרחן. למינרלים האלה תפקיד חשוב בשימור בריאות העצם ומניעה של הידלדלותה.

כף של זרעי פרג מכילה כ-4% מהכמות המומלצת היומית של ברזל. הברזל חיוני למגוון תהליכים פיזיאולוגיים, ביניהם הולכת חמצן לרקדמות שונות בגוף. מחסור בברזל עלול לפגוע בבריאות ובאיכות חיים, כך שכדאי לוודא שאתם צורכים מספיק ממנו.

ב-100 גרם זרעי פרג יש כ-7 מ"ג אבץ. אומנם הגוף שלנו לא זקוק לכמויות גדולות של אבץ, אבל בגלל שגופנו אינו אוגר את המינרל הזה, יש לדאוג לצריכה מספקת קבועה שלו על מנת לשמור על פעילות תקינה.

100 גרם של זרעי פרג מכילים גם כ-20 גרם סיבים תזונתיים, החיוניים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולתחושת שובע. הסיבים התזונתיים מסייעים גם באיזון הכולסטרול ושיפור ספיגת חומרים מזינים מהמזון.

הפרג מכיל גם כמויות יפות של מגנזיום ומנגן. במאה גרם של זרעים תמצאו כ-100% של הכמות המומלצת היומית של המינרלים האלה.

אוזני המן לחג הפורים:

בוקנדיטוריה של ברמן תמצאו אוזני המן מבצק פריך במילוי נוגט אגוזים ובמילוי קרם קוקוס עשיר, אזני המן מבצק שמרים ואזני המן ללא סוכר. ולאוהבי המלוח ישווקו אוזני המן במילוי פטריות ואוזני המן במילוי בטטה

אוזני המן מאפיית ברמן

 

קולקציית אוזני המן מתוקה ומרגשת, מורכבת מטעמים אהובים ביותר על הישראלים, לצד חידושים קולינריים מעניינים. המותג ארקפה בייקרי לקח את מנהג החג – התחפושות – צעד אחד קדימה, ומשיק אוזן המן שהבצק שלה התחפש למילוי, כך שהיא ורודה מבפנים ומבחוץ – בצק החמאה הפריך שלה משלב מיץ סלק והמילוי שלה מורכב מפירות יער וקרם שקדים.

אוזני המן עם פירות יער ושקדים // צילום: אלון מסיקה

 

אזני המן של מאפה נאמן בו תמצאו את המילויים הוותיקים של שוקולד, אגוזים, פרג ותמרים – אבל לצידם תוכלו למצוא מגוון טעמים מפתיעים נוספים. כמידי שנה ליין הטעמים מוסיף ומשתבח וטעמים חדשים מצטרפים לקולקציה, מאפים כאלה שטרם הכרתם וטעמתם.

אוזני המן נאמן

 

אוזני המן של קפה גרג עשויות מבצק פריך איכותי. המאופיינים בטעם ביתי. ומתאימות גם  למשלוח מנות, אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק.

אוזני המן קפה גרג // צילום: אסף לוי

 

ויש גם מתכון לאוזני המן במילוי פרג

לבצק:

300 גרם חמאה (אפשר מחמאה לפרווה(

185 גרם אבקת סוכר

60 גרם אבקת שקדים

500 גרם קמח

4.5 גרם מלח

2 ביצים

למלית:

1/4 כוס חלב (פרווה 1/4 כוס ריץ)

50 גרם חמאה

3 כפות סוכר

2 כוסות גרגירי פרג טחונים

3 כפות סילאן

2 כפות ממרח תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים

1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

יש לערבב את חומרי המלית יחד

אופן הכנת הבצק

יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.

להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (אפשר תחתית של כוס חד פעמית גדולה)

ממלאים את העיגולים שקרצנו במילוי הפרג

מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ-12 דק'

לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכל מעל.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.