לספרדים שבינינו: מתכון להכנת גפילטע פיש קלאסי

גפילטע פיש קלאסי

רציתם לדעת מהו הסוד של המנה המסורתית של קציצות דג בנוסח אשכנז. הרי אין תיבול, אין חריפות  ואין עוד כמה דברים. איך מתכון כזה שמר, שומר וישמור על אוהדים במשך דורות? הסוד: מסורת וגם מתכון טעים. קבלו  את המתכון של קציצת מקרפיוןביצים קשות, סוכר וג'לי כרוש!
מתכון:חיים שליו

רשימת הקניות של המתכון ל- 4 מנות:
לקציצות:
ק"ג דג קרפיון נקי מעצמות
בצלים בינוניים
ביצים קשות
ביצים רכות
1/2-1/3 כוס קמח מצה
מעט פלפל שחור טחון
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
לציר:
3 ליטר מים
בצלים חתוכים לרצועות דקות
גזרים שטופים וחתוכים לעיגולים
3 כפות סוכר
כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן לפי הטעם

הכנת הגפילטע פיש, המתכון המסורתי:
טוחנים היטב את הדג עם הביצים הקשות. מוסיפים 2 ביציםקמח מצה,סוכרמלחפלפל ובצלים ומערבבים את הבלילה היטב. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מכינים את הקציצות בגודל של 8 ס"מ.

מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הציר. מוסיפים לציר את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה.

לאחר הבישול מניחים בצד להתקרר ומעבירים למקרר בכלי מכוסה למשך לילה שלם.

מגישים כל קציצה עם מעט מהג'ל שנוצר מהציר ופרוסת גזר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.