חוגגים מימונה • מתכון וידאו למופלטות (וידאו)

מכינים במהירות במוצאי חג הפסח ומתענגים על מופלטות מתוקות עם טעם עדין של חמאה ודבש.

מתכון למופלטה

מתכון למופלטה – פשוט וקל להכנה!תרבחו ותסעדו #מימונה

‎Posted by ‎ביסים‎ on‎ חמישי 28 אפריל 2016

מצרכים:

1 קילו קמח
3 כוסות מים
1/2 כפית שמרים
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
כוס שמן

להגשה:
דבש
חמאה מומסת

אופן הכנה:
מניחים את הקמח, שמרים, מלח וסוכר בקערה.
מוסיפים כוס מים ומתחילים ללוש, מוסיפים לאט ובהדרגה את שאר המים ולשים עד שהבצק רך. יתכן ולא תצטרכו את כל המים.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג וטובלים כל אחד מהם בשמן (שמים את השמן בקערה).
מניחים את כדורי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לבצק למשך 5 דקות.
בינתיים מחממים מחבת עם מעט שמן.
הכנת המופלטות: משמנים את משטח העבודה ומותחים בעזרת ידיים משומנות את הבצק עד שהוא הופך שטוח לגמרי ודק מאוד.
מטגנים במחבת את המופלטה משני הצדדים ובינתיים פותחים עוד כדור בצק. מניחים אותו מעל המופלטה שבמחבת והופכים לטיגון. כשהצד של המופלטה קיבל צבע זהוב מניחים עוד מופלטה והופכים, כך שבכל פעם מטגן רק צד אחד.
כשבמחבת נערמו בסביבות 10-15 מופלטות, מוציאים לצלחת הגשה.
מגישים עם חמאה מומסת ודבש.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.