לקראת הפסח: מתכון למנת פוקצ'ה אנטיפסטי כשרה

לקראת החג, מציעה רשת קפה גרג מתכון מנת פוקצ'ה אנטיפסטי. השף הראשי של רשת קפה גרג, נדב מרום נותן את המרשם הסודי להכנת מנת פוקצ'ה אנטיפסטי:

מתכון לפוקצ'ה אנטיפסטי

מצרכים

לחמניה כשרה לפסח

גבינת עזים

רוטב פסטו

חציל קלוי

פלפל קלוי

 

מצרכים להכנת רוטב פסטו כ-100 מ"ל

100 גרם עלי בזיליקום נקיים(קצת דחוס)

קמצוץ  פטרוזיליה(ע"מ שהפסטו ישאר ירוק)

1/4 כוס אגוזי מלך

0.25 גרם שום כתוש

1 גרם חרדל חלק

2 גרם חרדל גרגירים

5 גרם מיונז

12.5 גרם שמן זית

3.75 מ"ל מים

 

אופן ההכנה:

במג'ימיקס לשים את כל הרכיבים פרט לשמן הזית והמים, לטחון ותוך כדי עבודה להוסיף את השמן והמים

 

מצרכים להכנת פלפל קלוי:

2 פלפלים

שמן סויה

כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

חומץ

2 שני שום פרוס טרי

מעט בזיליקום טרי

 

אופן הכנה:

לשרוף פלפלים אם קיים אז על הגריל או אש פתוחה, ואם לא אז לשמן מעט בשמן סויה פשוט ולשים בתנור על הטמפ' הגבוהה ביותר שניתן.  חשוב לשרוף רק עד התנתקות הקליפה וכמה שפחות לבשל את בשר הפלפל.

מיד לאחר שריפת הקליפה להכניס לשקית ניילון ולקשור. לאחר כעשרים דקות ניתן לקלף את הפלפלים תחת מים ע"מ שלא תישאר חתיכות קלפיה שרופה.

לקרוע את הפלפלים ל2-4 חתיכות.

להכנים בפילה ולהכין משרה של שמן מעורבב, מעט חומץ , שום פרוס טרי, מלח, פלפל שחור גרוס ובזיליקום טרי.

 

מצרכים להכנת חציל קלוי:

1 חציל

שמן זית

מלח ופלפל

עשבי תיבול

 

אופן ההכנה:

לשטוף את החצילים

לפרוס לאורך לפרוסות של 1/2 – 3/4 ס"מ

לשמן במברשת תבנית לתנור(עדיף להשתמש בנייר אפיה) ולסדר עליה את החצילים.

להכין תערובת שמן זית עם שום ועשבי תיבול ולשמן במברשת את החצילים(לא להספיג אותם)

להמליח ולפלפל

להכניס לתנור חם מאד כ-250 מעלות לכ-15 דקות עד שהחלק העליון שחום מאד ובפנים רך כמו פירה.

 

אופן הכנת המנה:

פורסים את הלחמניה לשתיים ומורחים פסטו בשני צדיו. מניחים את החציל הקלוי, פלפל קלוי ופרוסות גבינת העזים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.