מתכון להכנת מוס שוקולד פרלין ובראוניז אגוזים טעים במיוחד

פרלין השוקולד מצטיין במרקם רך ומתפצפץ, ובעוגה הזו הוא שימש עבורי השראה. בתחתית – בראוניז אגוזים, עליו שכבת נוגט קראנצ'ית, אחר כך מוס שוקולד קטיפתי ומעל הכל ציפוי גנאש מבריק וכהה. אם בא לכם להרשים – אין יותר רושם מזה.

החומרים (לתבנית בקוטר24- ס"מ) לתחתית הבראוניז:

• 50 גרם שוקולד מריר קצוץ 70%
• 50 גרם חמאה
• 1 ביצה (מידה L)
• 100 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס)
• 45 גרם קמח מנופה (1/3 כוס)
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 2 כפות אגוזי פקאן/מלך קלויים וקצוצים

לשכבת הנוגט:

• 50 גרם שוקולד לבן מומס
• 150 גרם נוגט (מחית אגוזי לוז)
• 30 גרם קורנפלקס (1/3 כוס) מרוסקים
לפירורים גסים או פצפוצי אורז מלא

למוס השוקולד:

• 625 מ"ל שמנת מתוקה (2.5 מיכלים)
• 175 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
• כף אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

• 1/2 מכל שמנת מתוקה
• 125 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקישוט:

• כדורי פררו רושה

מכינים את הבראוניז:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מקציפים ביצה וסוכר בקערה בעזרת מטרפה ידנית, יוצקים לתערובת השוקולד ומערבבים עד לאחידות. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים אגוזים מעל. אופים 15 דקות, רק עד שפני השטח מבריקים מעט ושולי העוגה מתחילים להתייצב (העוגה רכה במרכז ונראית לא עשויה וזה בסדר). מצננים בתוך התבנית.

בינתיים מכינים את שכבת הנוגט:

ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מסירים מהאש, מוסיפים נוגט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פירורי קורנפלקס או פצפוצי אורז ומערבבים בעזרת מרית. מורחים על בסיס הבראוניז המצונן.

מכינים את המוס:

מביאים מכל וחצי שמנת מתוקה לרתיחה, יוצקים על השוקולד, מערבבים לתערובת חלקה ומקררים כשלוש-ארבע שעות. מקציפים את יתרת השמנת עם האינסטנט פודינג לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת מוס חלק. יוצקים את המוס על שכבת הנוגט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה להתייצבות או למקרר לשש שעות לפחות.

מכינים ציפוי:

מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים במרית לתערובת חלקה ללא בועות אוויר. מכסים בניילון ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר הציפוי צריך להיות נוזלי. אם הוא התקשה, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על רשת, מצפים ומקשטים בכדורי פררו רושה. בתיאבון.

המתכון באדיבות הקונדיטור מיקי שמו

מחפשים עוד מתכונים מוצלחים? נסו את אלה:
מתכון לגביניות
מתכון לעוגת שוקולד-קוקוס עם מרנג
מתכון לבראוניז שוקולד

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. זו לא עוגת הדובוש המפורסמת?
    נראה לי שאין קשר בין המתכון לתמונה ….

    101 |
    הגב