לקראת שבת: מתכון של דגים חריפים

דג בתנור זו מנה מעולה, אבל אם לומר את האמת – דג ברוטב מרוקאי זו המנה הכי טעימה שיש. מה שחשוב לא פחות עם הדגים האלה זה החלה. המתכון מאת: רשת קפה גרג. בתאבון!

חריימה הוא  דג מרוקאי שלא מכיל רסק עגבניות אלא עגבניות טריות בלבד (מה שגורם לרוטב להיות פחות סמיך), הוא מבוסס בעיקר על פלפלים אדומים (מתוקים וחריפים) ויש בו לא מעט שמן.

אפשר להכין את הדגים בקלות יום מראש, ואחרי לילה במקרר הוא טעים יותר, ככה שזה מעולה למי שרוצה להוריד מההכנות של יום שישי.

מתכון ל-4 אנשים

רכיבים:

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום, פרוסות

פלפל ירוק, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

פלפל אדום, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

2 כפיות גדושות רסק עגבניות

4 עגבניות חתוכות קצוץ דק

1/4 כוס מים

2 כפיות כמון טחון

2 כפיות סוכר

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שאטה גרוס

1/2 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל

כף גדושה כוסברה טרייה קצוצה

8 יחידות פילה אמנון בטמפרטורת מקרר

הוראות הכנה:

  • לשים במחבת שטוח ורחב את הרכיבים הבאים: שמן זית, שום ופלפלים חתוכים
  • אחרי טיגון קל להוסיף את רסק העגבניות ולטגן כשתי דקות נוספות
  • להוסיף למחבת את העגבניות הקצוצות, המים, הכמון, הסוכר, המלח, השאטה הגרוס, החומוסים והכוסברה
  • לבשל כ-20 דקות עד להסמכה ולהוסיף את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה. לכסות את הדגים ברוטב ולבשל כחמש דקות נוספות
  • לפני ההגשה לקשט במעט עלי כוסברה טריים

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.