מאכלי עדות: ירקות בייבי מוצרלה בשמן זית בניחוח אגוזי מלך

מתכוני מאכלי עדות – איטליה: ירקות בייבי מוצרלה בשמן זית בצנצנת יפה בעלת סוגר הרמטי, ורסק סלק ארומטי בניחוח אגוזי מלך.

2 קופסאות בייבי מוצרלה (אפשר להשיג בשווקים וברשתות הגדולות)
1/2 ליטר שמן זית
פלפל חרף אדום פרוס לעיגולים
פלפל חריף ירוק
גמבה אדומה
גמבה צהובה
פלפל מתוק ירוק
חציל קטן פרוס
קישוא פרוס
כ 12 עגבניות שרי
4 תחתיות ארטישוק מבושלות וחתוכות לפרוסות
4 רצועות של קליפת לימון
100 גרם פטריות קטנות
12 גרגירי פלפל שחור
2\1 כפית מלח
15 עלי בזיליקום
4 שיני שום
בצל אדום חתוך לרצועות
40 גרם צנוברים קלויים
6 עלי טימין

מחטאים את הצנצנת במים רותחים.
צולים את הגמבות על האש. מקלפים וחותכים אותן לרצועות בינוניות.
מתבלים את החצילים במלח ומטגנים אותם עד שהם זהובים.
מטגנים את פרוסות הקישואים באותו אופן.
אופים את עגבניות השרי בתנור מחומם (180 מעלות) במעט שמן זית, טימין ומלח במשך 12 דקות.
כאשר כל הירקות מוכנים, בונים שכבות של ירקות, עשבי תיבול, תבלינים ובייבי מוצרלה לפי טעמכם. 'משחקים' עם הצבעים והטעמים.
כשהצנצנת מלאה, יוצקים שמן זית. סוגרים סגירה הרמטית ושומרים במקרר 24 שעות לפני השימוש.

מתכון: בטי אדרי ביטון צילום אנטולי מיכאלו
מתכון: בטי אדרי ביטון
צילום אנטולי מיכאלו

רסק סלק ארומטי בניחוח אגוזי מלך

צנצנת בסגירה הרמטית
2 סלקים אדומים מבושלים רך, מקולפים וחתוכים לקוביות
80 גרם אגוזי מלך + 25 חצאים לעיטור
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון
כפית חומץ
6 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום טרי
מעט טימין

מחטאים את הצנצנת במים רותחים.
שמים במערבל מזון את קוביות הסלק, האגוזים, המלח, הפלפל, הלימון, החומץ, שמן הזית ועשבי התיבול.
מעבדים למחית חלקה. מתקנים תיבול.
יוצקים מחצית מהתערובת לצנצנת. מעטרים באגוזי המלך ואז יוצקים את השאר.
מומלץ להגיש עם בגט טרי וגבינות צאן.

מתכון: בטי אדרי ביטון צילום אנטולי מיכאלו
מתכון: בטי אדרי ביטון
צילום אנטולי מיכאלו

ניוקי אלה גנובזה
ל 4 סועדים

לבצק הניוקי:
400 גרם תפוח אדמה (קמחי)
400 גרם קמח מנופה
ביצה
פלפל ומלח

לפסטו:
זר בזיליקום טרי
100 גרם צנוברים
100 גרם פרמזן מגורד דק (אפשר לא להשתמש עם רוצים להגיש עם בשר)
שן שום
שמן זית
מלח ופלפל

אופים את תפוחי האדמה בקליפתם ב 200 מעלות, עד שהם אפויים היטב. מצננים ומקלפים. יוצקים על משטח העבודה ומרסקים לפירה. מוסיפים ביצה ואז את הקמח בהדרגה – קודם באמצעות המועך ואחר כך בעזרת הידיים. מוסיפים פלפל ומלח. מעבדים את הבצק עד שהוא לא דביק. יוצרים כדור. מחלקים את הבצק לחתיכות כדי ליצור רצועות בקוטר 1.5 ס"מ. חותכים חתיכות בצק בגודל 2 ס"מ ומקמחים אותן. אפשר להיעזר במזלג כדי ליצור פסים.
מרתיחים הרבה מים מלוחים. מנמיכים את האש. יוצקים את הניוקי תוך כדי ערבוב עדין, כדי לא לשבור אותם. כשהניוקי עולה למעלה בחזרה הוא מוכן. מוציאים מהמים בכף מחוררת ושומרים חם. מגישים עם פסטו ועלי בזיליקום טרי מטוגנים.

להכנת הפסטו:
יוצקים למערבל מזון בזיליקום, שום, צנוברים ופרמזן. מפעילים ואז יוצקים לאט לאט את שמן הזית עד שנוצר בצק עבה וקטיפתי. משתמשים בפלס המיקסר כדי לא לחמם את התערובת. מוסיפים פלפל שחור לטעם ומגישים עם הניוקי בתוספת כמה כפיות מהמים שבהם רתחו הניוקי; העמילן שבמים מוסיף לרוטב מרקם נהדר.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.