מאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי לחם

מצרכים לפירורי לחם שיפון:
כיכר לחם שיפון יבש מאוד (בן שבוע. יוונים לא זורקים דב)
1/2 כוס שמן זית

מצרכים למילוי:
500 גרם גבינה יוונית מלוחה (גבינת פטה מלוחה, רזה ויבשה)
500 גרם גבינת אורדה
3 ביצים
1/2 אגוז מוסקט מגורד טרי
פלפל שחור
200 גרם קשקבל
מלח (אם צריך)

חצילים:
2 חצילים בלאדיים פרוסים עם הקליפה לפרוסות של 1.5 ס"מ
מעט שמן זית

אופן הכנה:
• במעבד מזון, טוחנים לפירורים דקים את הלחם. מוציאים לקערה ומערבבים עם שמן זית. מוציאים לתבנית אפייה ומהדקים למשטח אחיד בגובה 1 ס"מ (תבנית אידיאלית תהיה תבנית קפיצית כמו של עוגת גבינה, בגובה של 15 ס"מ).
• לשים בידיים את כל מצרכי המילוי בקערה עד לקבלת מסה אחידה.
• צולים את החצילים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות לאחר שהוברשו בשמן זית כ-10 דקות (עד לריכוך).
• אופים את פירורי הלחם בתנור (180 מעלות) כ-10 דקות. מעל פירורי הלחם הקלויים מסדרים את החצילים כשחצי פרוסה כל פעם נשענת על הדופן וחצי בפנים התבנית.
• מכניסים את המילוי פנימה עד ל 2/3 גובה מהתבנית, סוגרים את שיפולי החציל על המילוי ומהדקים. אופים בתנור (180 מעלות) כ-45 דקות. בודקים עם קיסם שיוצא חלק מבפנים.
• מקררים לפחות שעה, פורסים ומגישים.

באדיבות http://www.foodpage.co.il פודפייג

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.