מאפה פסטה גבינות מוקרם

מאפה פסטה גבינות מוקרם

מאפה פסטה עם 3 סוגי גבינות, בציפוי קראנצ'י זהוב. מעולה כמנה עיקרית בארוחה חלבית או כמנת אירוח.

"אני אוהבת פסטה על כל צורותיה וסגנונותיה, כמו רבים וטובים אחרים. הפסטה מזינה ומשמשת פעמים רבות כארוחה עיקרית. בכל פעם אני מכינה פסטה בצורה שונה ובכל פעם תלוי מה מטרת התבשיל. אני אוהבת גם להשתעשע בצורות שונות של פסטה וכאן בחרתי בקונכיות, אתם תוכלו להשתמש בכל צורת פסטה שתחפצו כשהמלצתי הינה פטסה קצרה.

 הפעם הכנתי מאפה המתאים לאירוח, על שום מרכיביו העשירים, זאת בהחלט אינה מנה המתאימה לארוחה קלה. מבחינת הגבינות חשוב להשתמש בגבינות משובחות שציינתי או מבנות משפחתן ולא להמיר בגבינות דלות טעם, משום שתפקידן להעניק את הטעם המיוחד במאפה.

מעל זורים תערובת של פרמזן ופנקו המעניקים את הצבע הזהוב .

 

 

מאפה פסטה גבינות מוקרם

תבנית פיירקס  30*25

החומרים:

500 גר' פסטה קצרה מבושלת ומסוננת לפי ההוראות על העטיפה

400 גר' עגבניות קצוצות

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום כתושים

1/2 כוס יין לבן

25 גר' חמאה/ 4 כפות שמן זית

400 גר' שמנת מתוקה

כוס  גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כוס גבינה כחולה מפוררת

כוס גבינת אמנטל/גאודה מגוררת

2 כפות קמח

כפית מלח שטוחה

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית אגוז מוסקט

 

לפיזור :

פרמזן ופירורי פנקו

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מעבירים את הפסטה המבושלת לתבנית (לא משומנת), מעל מפזרים את העגבניות ומערבבים קלות.
  3. במחבת גדולה מטגנים בחמאה את הבצל וכאשר מתחיל להזהיב מוסיפים את השום, מערבבים.
  4. מוסיפים בזהירות את היין ומבשלים 3 דקות על להבה בינונית.
  5. מוסיפים את השמנת המתוקה ובוחשים, מרתיחים וממשיכים לבשל עד הסמכה, כ-5 דקות.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים את הגבינות , הקמח, המלח והתבלינים ומערבבים.
  7. יוצקים על הפסטה ומערבבים את התערובת לתוכה.
  8. מפזרים מעל את הפרמזן ופירורי הפנקו.
  9. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 35 דקות.
  10. מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עד הזהבה כ-10-15 דקות.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

ודות

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.