מאפה קדאיף במילוי בשר טחון, דובדבנים וקשיו – כמה יפה ככה טעים ומרשים

מאפה קדאיף במילוי בשר טחון, דובדבנים וקשיו

השף אבי שטייניץ מכין מאפה מיוחד – קדאיף במילוי בשר טחון, דובדבנים מיובשים וקשיו. כמה יפה ככה טעים ומרשים

מצרכים:
1 ק"ג בשר עגל טחון טרי
3 חבושים, קלופים מגולענים וחתוכים לרבעים
3 כפות סוכר חום
מקל קינמון
4 כפות שמן זית
בצל גדול, קצוץ דק
3 ענפי סלרי, קצוצים
מלח ופלפל גרוס
1/2 חבילת אטריות קדאיף
100 גרם דובדבנים מיובשים ללא חרצן (או חמוציות)
100 גרם אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים גס
עלים מ-3 ענפי סלרי, קצוצים דק
3 כפות שמן זית

לזיגוג:
4 כפות דבש
1/2 כוס מי בישול החבושים
2 כפות מיץ לימון סחוט

אופן הכנה:
• מניחים בסיר חבושים, מקל קינמון וסוכר חום. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך קל ולשינוי צבעם לאדמדם, מקררים ומסננים. לאחר הקירור חותכים לקוביות בינוניות.
• במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים, תוך כדי ערבוב, את הבצל והסלרי. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב. כשצבע הבשר משתנה • מוסיפים את הדובדבנים וממשיכים לטגן כדקה, מתבלים במלח ופלפל.
• מוציאים מהמחבת את הבשר ומקררים. מוסיפים לבשר את אגוזי הקשיו, החבושים ועלי הסלרי הקצוצים, מערבבים היטב ומשלימים טעמים אם נדרש.
• מפרידים את אטריות הקדאיף ומערבבים עם מעט שמן זית.
• משמנים תחתית של תבנית עגולה רחבה ונמוכה או מחבת עם שוליים ומרפדים את התחתית. מניחים מעל את תערובת הבשר, מרפדים בשכבה נוספת של אטריות קדאיף ומהדקים מעט.
• אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ-20 דקות עד להשחמת האטריות.
• הופכים את המאפה על צלחת שטוחה ומחזירים לתבנית להשלמת אפיית התחתית.
• במקביל מביאים לרתיחה בסיר קטן את מרכיבי הסירופ ומבשלים מספר דקות עד להסמכה. מושחים את המאפה בסירופ ומגישים.
• ניתן להמיר את החבושים בתפוחים ובמקום לבשלם פשוט מזגגים אותם קלות בסירופ סוכר.

המתכון באדיבות אבי שטייניץ לאדום אדום.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.