מבחר מתכונים חמים וקינוחים מפתים לחורף (וידאו)

החורף כבר מעבר לפינה וזה הזמן לרענן את התפריט במגוון מתכוני העונה {בתאבון}

מרק אפונה יבשה וטרייה

4 כפות שמן קנולה
2 בצלים לבנים גדולים וקלופים קצוצים
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
שורש סלרי קלוף וחתוך גס
2 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים גס
400 גרם אפונה יבשה
300 גרם אפונה טרייה
2 ליטר מים / נוזל עוף
כף חוואייג'
כפית זרעוני כוסברה יבשה
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
2 חופני כוסברה טריה
אופן ההכנה:
– שוטפים היטב את האפונה היבשה ומייבשים במסננת.

– מחממים בסיר את השמן ומזגגים את הבצל והשום. מוסיפים את שאר ירקות השורש וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.

– מוסיפים את האפונה היבשה, מתבלים, מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה עדינה.

– לאחר הרתיחה מוסיפים לסיר את הכוסברה. ממשיכים לבשל כ-45 דקות עד לריכוך האפונה והירקות. טוחנים במיקסר מוט.

מביאים לרתיחה ומשלימים טעמים. מוסיפים את האפונה הירוקה ומבשלים עוד כ-5 דקות.

שף קונדיטור: אפרת ליבפרוינד צילום: אנטולי מיכאלי סטיילינג: אורית עציון
שף קונדיטור: אפרת ליבפרוינד
צילום: אנטולי מיכאלי
סטיילינג: אורית עציון

מאפינס שוקולד במילוי גבינת מסקרפונה בציפוי קרמל (12 מאפינס בינוניים)
העוגות האישיות האלה לא ממש נכללות בקטגוריית המאפינס, משום שהן דורשות הקצפה, שלא כשאר מתכוני המאפינס הדורשותים עירבוב כל החומרים בלבד. למרות זאת, לא יכולתי שלא להכניס את העוגות הנהדרות האלה לכתבה הנוכחית. את העוגות אני מצפה רק משום שחלקן העליון לא יוצא מושלם והן נסדקות באפייה, אך ניתן בהחלט לוותר על הציפוי , הטעם של העוגות מעולה גם בלעדיו.

למאפינס:
3 ביצים
כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
כוס קמח פחות 2 כפות
4\1 כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
למלית:
100 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

לציפוי:
כוס סוכר
2\1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות גלוקוזה או דבש
60 גרם חמאה
2 גרם מלח אטלנטי טחון או מלח ים – לבחירה

הכנת המאפינס:
בקערת המיקסר מקציפים בעם קרס ההקצפה מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר במשך 8 דקות.
ממיסים את השוקולד עם החמאה.
בתנועות קיפול מוסיפים את השוקולד המומס לביצים ולאחר מכן את שאר החומרים.
יוצקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות או לתוך מנג'טים המיועדים לאפיית מאפינס, שתגיע (ממלאים רק עד חצי מגובהם)., שמים כפית מהגבינה בתוך התערובת ויוצקים את שאר התערובת מעל הגבינה רק עד שהיא מגיעה לשני שליש מגובה השקעים. אופים כ-20 דקות, בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהמאפינס מתייצבים ונסדקים מעט. מצננים מעט ומחלצים מהשקעים.

הכנת ציפוי הקרמל:
מחממים מחבת גדולה ושטוחה עד שהיא לוהטת.
שופכייוצקים למחבת הלוהטת את הסוכר וממיסים אותו לקרמל בהיר.
בזמן שהסוכר נמס, מחממים בנפרד את השמנת עם הגלוקוזה ומוסיפים לקרמל. הקרמל מבעבע מעט וזה בסדר. מבשלים על להבה בינונית בבחישה מתמדת, עד שכל הגושים נעלמים ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מעל האש, מוסיפים את החמאה ואת המלח האטלנטי הטחון ובוחשים היטב עד שהחמאה נטמעת בקרמל.נותנים מניחים לקרמל להתקרר כמה דקות
ומצפים את המאפינס בזיגוג הקרמל,. אם רוצים, מקשטים בשברי שוקולד לבן.
מניחים לציפוי להתייצב כחצי שעה.
שומרים את המאפינס במקרר עד שבוע.

שף: אבי שטייניץ צילום: רמי זרנגר סטיילינג: אורית עציון
שף: אבי שטייניץ
צילום: רמי זרנגר
סטיילינג: אורית עציון

בופה 1

מבחר מתכוני חורף לצפיה (באדיבות רשת)

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.