מבחר מתכונים: מאפינס גבינות וזיתים • מאפה עגבניות

מבחר מתכונים: מאפינס גבינות וזיתים • מאפה עגבניות – נפלא ומיוחד, שכשפורסים אותו נראה כמו עוגה יפה. ניתן להכין אותו כמנות אישיות.

שף ערן נחשון

צלם: בן יוסטר

מאפינס גבינות וזיתים
(מומלץ להכין בתבנית סיליקון בקוטר 3.5 ס"מ ובעומק 3.5 ס"מ ניתן להכין גם בתבניות מאפינס קטנות מאלומיניום – כ-50 יחידות)

המצרכים:
350 גרם (2\1 2 כוסות) קמח תופח מנופה
600 מ"ל (2\1 2 כוסות) חלב
5 ביצים
5 כפות שמן קנולה
100 גרם זיתים ירוקים קצוצים
3 שיני שום כתושות
160 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
ספריי שמן לשימון הסיליקון

הכנה:
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
בקערה רחבה מניחים את החלב, הביצים, השמן והשום ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב ולאחר מכן את כל שאר המצרכים.
בעזרת כף מניחים בכל גומה בסיליקון עד לשלושת רבעי מגובהה.
מומלץ לשדרג על ידי הוספה של פרוסת גבינת עיזים מעל כל יחידה ומעט גרעיני חמנייה מקולפים.

מכניסים לתנור ל-25-20 דקות (עד שמזהיב).

מאפה עגבניות מיובשות בציפוי שטרויזל גבינות ואגוזים: (כ-6 מאפים בקוטר 18-16 ס"מ)
מאפה נפלא ומיוחד, שכשפורסים אותו נראה כמו עוגה יפה. ניתן להכין אותו כמנות אישיות, ואז יש לחלק את הבצק לכ-15 כדורים.

לבצק:
חמש וחצי כוסות קמח של חברת התחנות הגדולות בא"י
50 גרם שמרים טריים
1 גביע שמנת חמוצה 16% שומן לפחות
50 גרם חמאה
1 כוס מים
1 כפית מלח
2\1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

מאפינס גבינות וזיתים

לשטרויזל: מתכון מאפה עגבניות:
2\1 כוס קמח
50 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
50 גרם גבינת פטה מגוררת
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם אגוזי קשיו קצוצים גס
ביצה טרופה עם מעט שמן למריחה

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מפוררים את השמרים. מוסיפים את הסוכר וחצי כוס מים פושרים. מניחים לתסיסה ל-20 דקות. תוך כדי לישה איטית מוסיפים קמח, חמאה, מלח ועוד חצי כוס מים. לשים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות המיובשות הקצוצות ומניחים לתפיחה למשך שעה
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
מרדדים כל גוש לכדור מושלם. אם יש תבנית או רינג בקוטר 16 ס"מ, ניתן לשים את כדור הבצק בתוכה או להניח את כדורי הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
משהים לתפיחה של כרבע שעה.
בקערה מערבבים את כל חומרי השטרויזל לפירורים.
מברישים בביצה טרופה את כדורי הבצק ומפזרים את השטרויזל.
אופים כ-30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180ºC.

מתכון מאפינס:
שף: אפרת ליבפרוינד
צלם: אנטולי מיכאלו

מאפה עגבניות מיובשות בציפוי שטרויזל גבינות ואגוזים

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.